Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa, lekker goedkoop

Go Europe! De Wall Street Journal luidt de koopklok voor Europese aandelen. De krant heeft namelijk ontdekt dat Europese aandelen dit jaar zijn achtergebleven bij hun Amerikaanse tegenvoeters.

Combineer dat met het gegeven dat er een pril herstel aan de gang is in de Europese economie en er ontstaan zowaar de eerste contouren van een heuse investment case voor Europese aandelen. 

En sja, de WSJ heeft ook wel een punt:

Some favorable winds are blowing. Despite a healthy rally over the past year, European stocks are still relatively inexpensive. The companies behind them generate plenty of cash and pay solid dividends. And Europe itself is less of a worry than one might think: European companies, especially big ones, generate a greater proportion of sales outside Europe than their U.S. peers do overseas.

In short, if Europe's economy even stabilizes, bulls say, European stocks are a good way to benefit from the earnings power of big, developed-world companies—at a better price than U.S. shares and without the stomach-turning volatility of Japan.

Vroeger bestond er zoiets als de Dutch discount, nu heeft de eurocrisis gezorgd voor een European discount. Als die zorgen blijven afnemen kan ook die korting ingelopen worden.

"There are a lot of hidden gems that are being penalized for being listed in Europe," says Michael Barakos, chief investment officer for European equities at J.P. Morgan Asset Management in London.

Maar goed, het feit dat Europa is achtergebleven bij de VS heeft natuurlijk wel zijn redenen en die zijn niet als bij toverslag verdwenen. Bovendien hangt die underperformance ook wel erg af van de periode waar je naar kijkt.

Year to date loopt Europa (de Euro Stoxx 50-index) inderdaad achter op de S&P 500.

Maar over 12 maanden gementen sloffen we het Amerijkaanse tempo makkelijk bij.

En we zijn zelfs al een maandje lekker aan het outperformen. 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 08 mei Slotcall: AEX speelt kiekeboe met 900, maar de beurs ligt er nog puik bij 3
  2. 07 mei AEX neemt adempauze; gelukkig hebben we de smallcaps nog 2
  3. 05 mei Buffett praat over AI en Apple, op het Damrak zijn de kleine smaakmakers aan de beurt

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 5 augustus 2013 13:52
    Nee, dat staat er niet. Er staat dat Europa goedkoper is dan de VS en dat Europese multinationals het helemaal niet zo beroerd doen. Verder staat er dat Europese multinationals gemiddeld minder afhankelijk zijn van Europa dan Amerikaanse van de VS. Dus als het in Europa beroerd blijft gaan, hoeft dat niet dramatisch te zijn voor de grootste Europese bedrijven. Verder is Europa minder eng dan Japan. Daardoor kunnen Europese multinationals een manier zijn om wereldwijde exposure te krijgen voor een lagere prijs dan Amerikaanse multinationals.

    Dus de conclusie is dat het voor Amerikaanse beleggers aantrekkelijk kan zijn om in Europa te beleggen. Er staat nergens dat de VS te duur zijn, alleen dat ze duurder zijn dan Europa. Er staat ook nergens iets over een "(voorlopig laatste) upswing". Ik zie geen concrete voorspelling van beurskoersen in het artikel.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links