Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Heijmans dichtbij grote snelwegklus

ROSMALEN (AFN) - Een consortium met daarin Heijmans, Fluor en 3i Infrastructure is dichtbij een grote snelwegopdracht. Rijkswaterstaat heeft ze voorlopig geselecteerd voor de reconstructie van zowel de A27 tussen Utrecht Noord en knooppunt Eemnes als de A1 tussen knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg.

Het betreft een opdracht voor het ontwerp, de bouw, beheer en onderhoud en de financiering. De contractwaarde is circa 220 miljoen euro, waarvan 50 procent voor Heijmans. Dat bedrag omvat ook 25 jaar beheer en onderhoud.

Met de aanpak van de A27/A1 moeten de doorstroming en de veiligheid op wegen verbeteren. Het project omvat onder andere het verbreden van de A27 van 2x2 naar 2x3 rijstroken als de verbreding van de A1 van 2x2 naar 2x4 rijstroken.

Rijkswaterstaat verwacht het project eind juli definitief te gunnen, waarna de zogeheten 'financial close' is voorzien in oktober. Het project wordt medio 2019 opgeleverd.

Lees over dit aandeel ook

  1. Heijmans stelt nieuwe commissaris voor
  2. Heijmans is niet voor niets het best presterende aandeel op het Damrak

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Robin C 30 juni 2016 08:02
    Netjes.
    Ik zie maar een kleine underperformance van het aandeel BAM ten opzichte van Heijmans het laatste jaar, ondanks de grotere blootstelling van BAM aan Groot-Britannië. Ik ga ervan uit dat de projecten beter worden berekend en dat ze rendabel zijn volgens de interne criteria.
    De bouw zit terug op het juiste spoor lijkt het, dus beide aandelen hebben mijns inziens op lange termijn een plaats in de aandelenportefeuille.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.