Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Xerox maakt minder kosten voor splitsing

NORWALK (AFN/BLOOMBERG) - De winst van de producent van kopieermachines en printers Xerox is afgelopen kwartaal hoger uitgevallen dan waar rekening mee werd gehouden. Het Amerikaanse bedrijf gaf aan minder kosten te hebben gemaakt voor de aanstaande splitsing dan het opzij had gezet. In plaats van 100 miljoen dollar werd daar in de afgelopen drie maanden 71 miljoen dollar voor uitgeven.

Aan het begin van het jaar werd bekend dat Xerox verder gaat als twee op zichzelf staande bedrijven, waarbij de divisies voor printers en kopieerapparaten en die voor digitale dienstverlening worden losgekoppeld. De splitsing moet voor het einde van het jaar zijn voltooid.

De omzet van Xerox viel 4,5 procent lager uit op 4,4 miljard dollar. Onder de streep hield Xerox 155 miljoen dollar over. Bijna twee keer meer dan een jaar eerder.

Bij het bedrijf verdwijnen de komende maanden honderden banen. In Nederland wordt de tonerfabriek in Venray gesloten waardoor 150 medewerkers op straat komen te staan. In totaal verliezen wereldwijd 1300 medewerkers hun baan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.