Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Opnieuw cijferlawine op Wall Street'

'Opnieuw cijferlawine op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - Beleggers in New York werden woensdag opnieuw bedolven onder een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten, onder meer van Boeing, Coca-Cola en Southwest Airlines. Dinsdag nabeurs kwam Apple met ietwat tegenvallende verwachtingen voor het feestdagenseizoen, wat het sentiment onder druk zet. De openingsindicatoren wijzen op een lagere opening van de handel op Wall Street, ook mede door de verder dalende olieprijzen.

Apple staat volgens de futures voor een lagere opening. De vooruitzichten voor de omzet in het feestdagenseizoen zouden volgens sommige analisten een lichte teleurstelling zijn. Er was gehoopt dat Apple flink munt zou kunnen slaan uit de problemen met exploderende smartphones bij aartsrivaal Samsung. Apple zag de verkopen van de iPhone in het afgelopen boekjaar voor het eerst sinds de introductie van de telefoon in 2007 dalen.

Andere Amerikaanse bedrijven die de boeken openden voor beleggers waren bijvoorbeeld de defensie- en luchtvaartconcerns Northrop Grumman en General Dynamics, navigatiebedrijf Garmin, medisch bedrijf Edwards Lifesciences, biotechnoloog Biogen en restaurantketen Chipotle Mexican Grill. Nabeurs komen resultaten van Groupon, Texas Instruments en Tesla Motors.

Twitter beweegt mogelijk op het bericht van het financiële blog Betaville dat Walt Disney toch weer interesse heeft in een overname. Dinsdag ging het aandeel Twitter nog fors omlaag, na berichten dat er opnieuw honderden banen geschrapt gaan worden.

Naast een flinke berg bedrijfsnieuws zijn er ook aardig wat macro-economische gegevens. Het gaat onder meer om een cijfer over de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector van marktonderzoeker Markit en informatie over de verkoop van nieuwe woningen in de Verenigde Staten.

Dinsdag kreeg Wall Street cijfers te verwerken van bekende bedrijven als Procter & Gamble, Merck, Caterpillar, Lockheed Martin en General Motors. Daaruit kwam een wisselend beeld naar voren. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent in de min op 18.169,27 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,4 procent en kwam op 2143,16 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,5 procent omlaag naar 5283,40 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 26 oktober 2016 15:21
    Rondom die cijferregen kan ik alleen maar zeggen,dat het sentiment stevig negatief is,kijk maar naar heineken,hij duikt met best wel aardige cijfers gigantisch naar beneden.
    Rodamco hoeft zich ook helemaal niet te schamen voor zijn prestaties,maar staat ook fel rood,met andere woorden,er is voor de bedrijven geen goed garen te spinnen op de super negatieve beurs.
    Al dat rooie gedoe zal wel weer komen door de dramatisch kelderende olieprijs dat kan ook moeilijk anders,vandaag las ik dat ze zelfs het zeer moeilijk te exploterende schoonebeek gaan herstarten,volgens mij zijn ze lichtelijk gestoord.
    Morgen komen er ook bij ons heel veel cijfers,maar als het beursklimaat zo negatief is,betekend het alleen maar fel rode koersborden.
    Hopenlijk klaart de lucht vanmiddag nog een beetje op en gaat er nog een vrolijk herfst zonnetje schijnen,Sukkeses!!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links