Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen licht in de min

Europese beurzen licht in de min

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdag halverwege de middag licht in de min. Beleggers verwerkten wat macro-economische gegevens. Er wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de ECB en het Amerikaanse banenrapport later deze week.

De AEX-index in Amsterdam stond omstreeks 15.45 uur 0,3 procent lager op 40,34 punten. De MidKap stond 0,1 procent lager op 668,40 punten. Frankfurt, Parijs en Londen stonden tot 0,2 procent in de min.

Er kwamen onder meer cijfers over de winkelverkopen en werkloosheid in Duitsland en de inflatie en werkloosheid in de eurozone.

AEX

Dinsdagmiddag maakte verder Coca-Cola European Partners (CCEP) op meerdere beurzen tegelijk zijn debuut. Het fusiebedrijf met vijftig fabrieken waar onder meer Coca-Cola wordt gebotteld wordt ook in Amsterdam verhandeld.

De AEX werd aangevoerd door ArcelorMittal. Het staalconcern won 4,5 procent, geholpen door een hoger beleggingsadvies van Rabobank. Grootste verliezer bij de hoofdfondsen was ABN AMRO met 1,8 procent verlies.

MidKap

In de MidKap ging bodemonderzoeker Fugro 2,9 procent omlaag. Het bedrijf heeft een rechtszaak gewonnen van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis over een beschermingsconstructie tegen een ongewenste overname. Boskalis (min 1,6 procent) zou Fugro willen overnemen, maar dat kan nu moeilijker worden.

Grootste stijger in de MidKap was BAM, dat 3,6 procent meer waard werd. Het bouwbedrijf heeft het papierwerk rond voor de deelname aan de bouw van een tunnel die Denemarken en Duitsland met elkaar gaat verbinden. De eerder aangekondigde megaklus heeft voor een consortium een waarde van 3,4 miljard euro. Daarvan is een kwart voor BAM.

Euro

Bij de kleinere fondsen op het Damrak daalde Van Lanschot 4,9 procent. Delta Lloyd is gestart met de verkoop van zijn belang in Van Lanschot. De verzekeraar speelde bij de middelgrote fondsen 0,3 procent kwijt.

In Frankfurt zakte Volkswagen 1,5 procent, na publicatie van kwartaalresultaten. Ook investeerder Rocket Internet kwam met cijfers en ging ruim 7 procent omlaag.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent naar 49,88 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 49,81 dollar. De euro was 1,1170 dollar waard, tegen 1,1135 euro bij het Europese slot maandag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links