Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Sentiment op financiële markten nog fragiel'

'Sentiment op financiële markten nog fragiel'

AMSTERDAM (AFN) - Het sentiment onder beleggers blijft dinsdag fragiel door de onzekerheid over de impact van een Brits vertrek uit de Europese Unie. Wel lijken beleggers erop te vertrouwen dat beleidsmakers maatregelen gaan nemen om de nasleep van een brexit zoveel mogelijk binnen de perken te houden.

Dat zorgt voor relatieve kalmte na de scherpe koersverliezen van de afgelopen dagen. Mogelijk kan enig technisch herstel optreden.

Die voorzichtige rust is onder meer zichtbaar op de valutamarkt. Het pond sterling stijgt wat in waarde na de recorddaling, waarbij de Britse munt naar het laagste niveau zakte in 31 jaar. Ook zitten de olieprijzen weer in de lift na de recente dalingen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,6 procent tot 47,09 dollar en Brent klom 1,5 procent tot 47,85 dollar.

Goudprijs

De goudprijs gaat juist omlaag. De prijs van het edelmetaal is naar het hoogste niveau in twee jaar geklommen omdat veel beleggers vluchtten in veilig geachte beleggingen zoals goud, maar ook in Duitse staatsleningen en de Japanse yen.

In Zuid-Korea werd een nieuw stimuleringspakket van 17 miljard dollar aangekondigd en ook de Japanse overheid zou broeden op een groot stimuleringspakket. De Japanse premier Shinzo Abe heeft dinsdag overleg gehad met de centralebankpresident. Deze berichten zorgden voor beperkte steun aan de handel. De Nikkei in Tokio steeg 0,1 procent en de Kospi in Seoul klom 0,5 procent.

Koersverliezen

De openingsindicatoren voor Europa wijzen op een hogere opening, na de dramatische koersverliezen sinds vrijdag. De AEX-index in Amsterdam leed sinds de uitkomst van het brexit-referendum bekend werd een verlies van 8,5 procent. Met name de financiële fondsen kregen buitengewoon harde klappen.

Kredietbeoordelaar S&P heeft maandagavond de AAA-status van Groot-Brittannië geschrapt vanwege de brexit. Een verdere verlaging van de Britse kredietwaardigheid door S&P is waarschijnlijk. Dinsdag vindt overleg plaats in Brussel tussen de Europese regeringsleiders over de brexit.

Euro

De euro toonde enig herstel van de recente daling met een stand van 1,1053 dollar, tegen 1,1013 dollar aan einde van de Europese handel maandag.

JPMorgan kwam dinsdagochtend met beleggingsadviezen. De Amerikaanse bank gaat ASR volgen met een underweight-advies en het advies voor Aegon gaat omlaag van overweight naar neutral. Verder kwam digitaal beveiliger Gemalto met nieuws over een Russische opdracht.

MidKap

De AEX sloot maandag 3 procent lager op 411,62 punten. De MidKap zakte 5,2 procent tot 578,41 punten. De beurs in Londen leverde 2,6 procent in en Parijs en Frankfurt tekenden verliezen van 3 procent op.

De Dow-Jonesindex sloot maandag 1,5 procent lager op 17.140,24 punten. De brede S&P 500 zakte 1,8 procent tot 2000,54 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 2,4 procent op 4594,45 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.