Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wessanen overtreft verwachtingen'

'Wessanen overtreft verwachtingen'

AMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft de verwachtingen vorig kwartaal overtroffen. Dat stelden analisten van Rabobank, ING en KBC donderdag.

Het bedrijfsresultaat (ebit) van het voedingsmiddelenbedrijf viel volgens Rabo vorig kwartaal 16 procent hoger uit dan verwacht. De bank denkt op basis daarvan de verwachtingen voor het hele jaar met circa 5 procent te kunnen verhogen. Ook de autonome omzetgroei was de afgelopen maanden sterker dan de bank had verwacht.

Rabo vindt het op biologische voedingsmiddelen gerichte Wessanen ,,een van de meest interessante voedingsmiddelenbedrijven in de EU''. Het handhaafde evenwel zijn hold-advies voor het aandeel, vanwege de al hoge beurskoers van het bedrijf.

ING (hold) zag ook een veel beter dan verwacht bedrijfsresultaat en gaf eveneens aan dat de verwachtingen voor het hele jaar mogelijk met 5 procent kunnen worden opgeschroefd.

Enthousiast

KBC (accumulate) zag dat het momentum voor Wessanen afgelopen kwartaal aanhield. De Belgische bank betreurde wel het uitblijven van overnamenieuws. Financieel directeur Ronald Merckx zei in een toelichting tegen AFN dat het bedrijf ,,druk bezig'' is op dit front. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de mogelijkheden op de Scandinavische markt en op het gebied van vegetarische producten.

Beleggers reageerden zeer enthousiast op de kwartaalcijfers van het moederbedrijf van onder meer Zonnatura. Wessanen noteerde woensdag om 10.05 uur bijna 7 procent in de plus op 9,70 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links