Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Duizenden banen erbij bij Jaguar Land Rover'

LONDEN (AFN) - Autofabrikant Jaguar Land Rover heeft komend jaar in eigen land plaats voor zo'n 5000 nieuwe technici. De uitbreidingsplannen van het Britse dochterbedrijf van het Indiase Tata Motors worden komende week wereldkundig gemaakt, aldus The Sunday Telegraph.

De komende jaren zullen elektrisch rijden en zelfsturende auto's steeds belangrijker worden. Om niet achterop te raken bij de concurrentie zou Jaguar Land Rover nu al de meest getalenteerde technici en softwareontwikkelaars uit binnen- en buitenland in huis willen halen.

Jaguar Land Rover behoort tot de grootste exporterende bedrijven van Groot-Brittannië. Dat de autobouwer ook met het vertrek van dat land uit de Europese Unie voor de boeg zo'n grote investering aandurft, is volgens de zondagskrant een welkome impuls voor de Britse economie.

China

De Britse autofabrikant bracht in het afgelopen boekjaar dat eind maart werd afgesloten een recordaantal van ruim 604.000 auto's aan de man. Met name in China en de Verenigde Staten zit de vraag naar de Britse luxebolides sterk in de lift. De omzet ging met bijna een tiende omhoog naar omgerekend ruim 28 miljard euro.

De auto's die Jaguar Land Rover in het buitenland verkoopt, worden nog altijd grotendeels op Britse bodem gemaakt. Ook op het gebied van onderzoek en ontwikkeling wil het bedrijf het leeuwendeel van het werk in eigen land blijven doen. De autobouwer heeft in Groot-Brittannië rond de 40.000 mensen op de loonlijst staan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.