Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Onderzoek naar Petrobras in VS uitgebreid'

NEW YORK (AFN) - Amerikaanse autoriteiten hebben het onderzoek naar de omkoopaffaire bij het Braziliaanse olieconcern Petrobras uitgebreid. Meer dan tien bedrijven worden momenteel onder de loep genomen. Ondertussen heeft het onderzoek al geleid tot meer dan 150 arrestaties in Brazilië. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De aanklagers in de VS en Brazilië werken nauw samen in het onderzoek naar de malversaties. De wetgeving in Brazilië stelt autoriteiten in staat om personen aan te pakken, maar bedrijven blijven buiten schot. In de VS kunnen bedrijven wel succesvol worden aangepakt.

Door de uitwisseling van informatie hopen de VS een zaak tegen Petrobras te kunnen aanspannen, maar ook tegen bedrijven waarmee het frauduleus handelde.

Ook de rol van SBM Offshore wordt naar verluidt nog eens nader bekeken. De maritiem dienstverlener werd in 2014 al vrijgepleit door de Amerikaanse autoriteiten. In Nederland trof het een schikking van 240 miljoen euro met het Openbaar Ministerie. Ook nam SBM al een voorziening van 245 miljoen dollar om tot een schikking te komen in Brazilië en twee andere landen. Daarmee is volgens het concern niet gezegd dat het fout zat.

In een reactie verwees een woordvoerder van SBM naar eerdere uitspraken van topman Bruno Chabas begin mei. Die benadrukte destijds dat SBM niet vervolgd wordt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Petroleo Brasileiro Sa-Petrobr kopen verkopen
SBM Offshore kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.