Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opnieuw winst voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is dinsdag met winst gesloten, waarmee werd voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder. Ook elders in Europa gingen de meeste beurzen omhoog. Vooral financiële bedrijven behoorden opnieuw tot de sterkste stijgers. Beleggers durven meer risico's te nemen, nu de zorgen over Noord-Korea en de orkaan Irma zijn afgenomen.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,5 procent hoger op 526,58 punten. De MidKap kreeg er 0,7 procent bij op 815,71 punten. Frankfurt en Parijs stegen tot 0,6 procent. De Londense beurs zakte 0,2 procent door een stijging van het Britse pond.

In de AEX stond verzekeraar Aegon bovenaan met een koerswinst van 3,5 procent. Ook ING en ABN AMRO behoorden tot de grootste winnaars met winsten tot bijna 2 procent. Voedings- en verzorgingsmiddelenproducent Unilever deed het met een min van 0,9 procent het slechtst.

ASML

Chipmachinefabrikant ASML kondigde het vertrek van financieel directeur Wolfgang Nickl naar farmacieconcern Bayer aan. De Duitser dient wel eerst zijn contract uit, dat eind april afloopt. De koers van ASML ging 0,4 procent omlaag.

In de MidKap ging Philips Lighting aan kop met een winst van 2,6 procent. Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties was de sterkste daler met een verlies van 1,3 procent.

Crédit Agricole

JD Sports steeg 9 procent in Londen. Het Britse moederbedrijf van de Nederlandse ketens Perry Sport en Aktiesport sloot de eerste helft van het jaar af met een recordwinst.

In Parijs won Crédit Agricole 1,5 procent. De Franse bank verkoopt een belang van 16,2 procent in Banque Saudi Fransi voor 1,5 miljard dollar aan Kingdom Holding, het investeringsbedrijf van de Saudische prins Alwaleed bin Talal.

Volkswagen

Volkswagen klom 2 procent in Frankfurt. De autofabrikant investeert miljarden om uiterlijk in 2030 elektrisch aangedreven versies hebben van al zijn driehonderd modellen.

De euro was 1,1967 dollar waard, tegen 1,1975 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie ging 0,6 procent vooruit tot 48,34 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent meer op 54,34 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links