Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Wall Street sluit met kleine winsten

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten het weekeinde ingegaan. Beleggers lieten de aanhoudende spanningen rond Noord-Korea even achter zich. De oplopende onrust rond Noord-Korea zorgde voor de afgelopen dagen voor verliezen op Wall Street.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot een winstje van 0,1 procent op 21.858,32 punten. De breed samengestelde S&P 500 klom 0,1 procent tot 2441,32 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 6256,55 punten.

President Donald Trump liet nog maar eens weten dat een militaire oplossing klaarstaat en waarschuwde Pyongyang opnieuw geen onverstandige dingen te doen. Een index die de volatiliteit meet op de aandelenmarkt, de VIX-index, is omhoog geschoten. Wereldwijd is deze week inmiddels al bijna 1000 miljard dollar aan beurswaarde in rook opgegaan door de onrust rond Noord-Korea.

Consumentenprijzen

Op macro-economisch gebied werd bekend dat de Amerikaanse consumentenprijzen in juli minder sterk zijn gestegen dan verwacht. Dat kan de Federal Reserve wat terughoudender maken met het verder verhogen van de rente. Dat bood enige steun aan de handel.

Aan het bedrijvenfront waren de ogen vooral gericht op socialmediabedrijf Snap, dat moeite blijft houden om nieuwe gebruikers aan zich te binden. De onderneming achter de populaire app Snapchat heeft het tweede kwartaal afgesloten met een verlies van 443 miljoen dollar. Kenners waren negatief verrast over het verlies dat veel hoger uitviel dan verwacht. Het aandeel Snap kelderde ruim 14 procent.

Detailhandel

Verder kreeg de detailhandel opnieuw aandacht. Winkelketen JC Penney meldde tegenvallende resultaten en dook 16,6 procent in het rood. Donderdag leverden branchegenoten Macy's en Kohl's al flink aan beurswaarde in omdat zij beleggers met hun resultaten en prognoses niet konden overtuigen.

Warenhuisketen Nordstrom gaf ook een kijkje in de boeken en ging licht omhoog. Ook chipbedrijf Nvidia is met cijfers gekomen. Nvidia presteerde wat beter dan in doorsnee werd verwacht, maar het aandeel daalde desondanks ruim 5 procent.

De euro was 1,1824 dollar waard, tegen 1,1799 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 48,78 dollar. Brentolie klom 0,2 procent op 52,00 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 12 augustus 2017 23:27
    Bij ons lukte dat bepaalt niet,lichtgroen sluiten,nee het was dieprood,daarom hebben we er vandaag maar een heerlijk spoordagje van gemaakt.
    De zee bij scheveningen gezien,genoten van een schitterend concert op het orgel van de oude kerk aldaar,door een jonge opvolger van de beroemde feike asma.
    We hadden als klap op de vuurpijl. nog een hele leuke Dalmverrassing,daar knap je weer van op.morgen maar doen waar vincent de vries zijn prachtige concert mee eindigde,de wonderschone compositie van feike,ps 75;U alleen,U loven wij en tegelijk ook om wijsheid bidden voor de wereldleiders,zodat ze de wereld niet in een ongekende diepe ellende storten,dan kan bij ons de beurs hopenlijk maandag,ook weer leuk groen gaan kleuren,Sjaloom!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.