Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Positief sentiment Wall Street krijgt vervolg'

'Positief sentiment Wall Street krijgt vervolg'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een hogere opening. Een beter dan verwacht Amerikaans banenrapport drukte vrijdag de handelszorgen naar de achtergrond. Dat sentiment lijkt een vervolg te krijgen.

Publicaties over de werkgelegenheid worden door beleggers gezien als belangrijke graadmeter voor de Amerikaanse economie. Die blijkt er nog prima voor te staan, ondanks de internationale handelsoorlog die president Donald Trump heeft ontketend.

Aandelen van chipbedrijven als AMD en MicronTechnology, doorgaans gevoelig voor internationale handelsspanningen, stegen voorbeurs tot 1,5 procent. Ook de futures van Chinese bedrijven met een notering in de Verenigde Staten, zoals JD.com, Baidu en Alibaba, stonden hoger.

Alibaba in het nieuws

Alibaba is ook om een andere reden in het nieuws. De internetgigant gaat een samenwerking aan met BT op vlak van cloudsoftware, maakte het Britse telecombedrijf bekend.

Een grote blikvanger is Groupon. De aanbiedingensite is naar verluidt op zoek naar een koper. Mogelijke bieders zouden technologieconcerns als Alphabet, Facebook, Apple en Amazon zijn.

Automakers

Automakers lijken de handelszorgen wel te voelen. Tesla kondigde maandag aan Chinese importheffingen door te berekenen in zijn prijzen, waardoor zijn Model X en Model S duizenden euro's duurder worden in de Volksrepubliek. De verkoop van Amerikaanse modellen in het Aziatische land liep vorige maand sowieso drastisch terug, maakte een Chinese brancheorganisatie voor autodealers bekend. China is één van de belangrijkste markten voor automakers.

Vrijdag sloten de beurzen in New York in de plus. De Dow-Jonesindex won 0,4 procent tot 24.456,48 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 2759,82 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 1,3 procent vooruit tot 7688,39 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 9 juli 2018 19:12

    China helpt door handelsoorlog getroffen bedrijven met eigen heffing

    Gepubliceerd: 09 juli 2018 17:26

    Laatste update: 09 juli 2018 18:17

    China gaat bedrijven ondersteunen die geraakt worden door de Amerikaanse importbelasting. Het land gebruikt daarvoor de heffingen die zijn ingesteld op Amerikaanse producten.

    Dit schrijft het Chinese ministerie van Handel maandag, melden verschillende media.

    Als vergelding voor de Amerikaanse importtarieven op een reeks Chinese goederen, heeft Peking extra belastingen ingesteld op vooral agrarische goederen zoals sojabonen.

    Het ministerie stelde verder dat het ondernemingen gaat stimuleren om de benodigde goederen uit andere regio’s te halen.

    Persbureau Bloomberg meldt maandag dat China het extra importtarief aan opkopers van sojabonen zal vergoeden als de sojabonen naar de nationale reserve gaan. De Chinese overheid heeft een onbekende hoeveelheid sojabonen in bezit als onderdeel van een voedselzekerheidsstrategie.

    De Amerikaanse president Donald Trump liet op 6 juli extra heffingen ingaan op 34 miljard dollar (omgerekend zo'n 28,93 miljard euro) aan Chinese goederen die de Verenigde Staten importeert. Naar verwachting wordt deze maand op nog eens 16 miljard dollar aan importen heffingen ingesteld.

    www.nu.nl/economie/5355173/china-help...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.