Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Akzo in schijnwerpers op Damrak'

'Akzo in schijnwerpers op Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt vrijdag met verlies te gaan openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen lager beginnen na de weinig inspirerende handelssessie op Wall Street. Op het Damrak verwerken beleggers een winstalarm van verf- en chemiebedrijf AkzoNobel.

AkzoNobel moet het na het vertrek van de oververmoeide topman Ton Büchner voorlopig ook stellen zonder financieel directeur Maëlys Castella. Zij is met ziekteverlof. Ook werd gewaarschuwd dat het winstdoel van een verbetering van het resultaat met minstens 100 miljoen euro mogelijk niet gehaald zal worden. Wel wordt nog altijd een stijging van het resultaat voorzien.

Ook Takeaway staat in de schijnwerpers. Volgens persbureau Bloomberg verkoopt grootaandeelhouder Prime Ventures ongeveer 4,5 miljoen aandelen van de maaltijdbezorger. Dat komt neer op een belang van ruim 10 procent, terwijl de investeerder volgens gegevens van Bloomberg in totaal 23 procent van de aandelen bezit.

Air France-KLM

Air France-KLM kwam met vervoerscijfers. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij vervoerde in augustus in totaal bijna 9,4 miljoen passagiers. Dat is 5,1 procent meer dan een jaar geleden.

Kas Bank opende zijn boeken. De effectendienstverlener heeft de winst en de baten in het eerste halfjaar stevig zien oplopen. Het bedrijf blijft vooral profiteren van kostenbesparingen.

Euro

Beursexploitant Euronext liet bij de kwartaalherweging weten dat bouwbedrijf VolkerWessels per 18 september wordt opgenomen in de MidKap. Vastgoedfonds Vastned verdwijnt uit de MidKap en krijgt een notering in de AScX ten koste van Kiadis Pharma. De samenstelling van de AEX blijft onveranderd.

De Europese beurzen gingen donderdag hoger de dag uit. De AEX-index won 0,5 procent tot 518,83 punten en de MidKap steeg 0,7 procent tot 800,72 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt klommen tussen de 0,3 en 0,7 procent. In New York lieten de beurzen weinig beweging zien.

De euro was 1,2082 dollar waard, tegen 1,2025 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie steeg 0,1 procent tot 49,12 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 54,72 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 15:44
    898,94
    -0,12% -1,12
  2. Akzo Nobel 15:28
    63,760
    -0,81% -0,520

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links