Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ondernemingsraad XS4ALL tegen afschaffen merk

AMSTERDAM (AFN) - De ondernemingsraad (or) van internetprovider XS4ALL heeft een negatief advies gegeven aan KPN voor wat betreft het opheffen van het merk. De personeelsvertegenwoordiging stelt dat er een reële kans is dat de integratie van XS4ALL negatief uitvalt en wil een onafhankelijk onderzoek. Volgens de or werkt KPN dit echter tegen.

De or is al langer ontevreden over de plannen van KPN en stelt dat die niet goed zijn doorwrocht. De or noemt ze "onvolledig, gehaast en rommelig". Ook is het inspraakorgaan verbolgen dat ze niet om advies werden gevraagd over de voorgenomen integratie, maar om advies hoe die kon worden uitgevoerd.

Volgens de or heeft KPN geen goede reden om XS4ALL, dat gezond is en winstgevend, samen te voegen met het moederbedrijf. Bovendien zou het telecombedrijf hebben afgesproken dat de klant centraal moet staan bij beslissingen over XS4ALL. Met de integratieplannen zou KPN zich daar niet aan houden.

Reactie KPN

KPN laat in een reactie weten het advies te betreuren. Het bedrijf gaat de adviesaanvraag goed bestuderen voor een verdere reactie te geven. KPN verwacht klanten van XS4ALL nog altijd wel in de loop van 2020 over te gaan hevelen naar het merk KPN.

De ondernemingsraad van XS4ALL dreigde begin augustus naar de Ondernemingskamer te stappen, als KPN geen maatregelen zou nemen om het voortbestaan van de provider te garanderen. De ondernemingsraad klaagde toen al over wanbeleid en waardevernietiging door KPN. KPN is sinds 1998 eigenaar van XS4ALL. Begin dit jaar kondigde het bedrijf aan dat de naam XS4ALL op den duur zou verdwijnen. Klanten en werknemers zouden moeten overstappen naar KPN.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Markt hield al rekening met hogere outlook KPN
  2. 24 apr Beursblik: kwartaalcijfers KPN conform verwachting

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Prince Doji 3 september 2019 11:44
    KPN is wellicht het meest achterlijke bedrijf van Nederland, ik bedoel dan Top-Management.

    Het Beste Internet Merk opheffen..............

    Vergelijking, Opheffen Nutella ? Of Aspirine..... Grote probleem is natuurlijk XS4ALL is voor privacy bescherming.............KPN is verlengstuk EU-SSR.......... Oja, vergis je niet ik heb er gewerkt ....ooit
  2. Terechter 3 september 2019 12:27
    Zakelijk gezien lijkt het niet erg slim om XS4All in te ruilen tegen het merk KPN. Klaarblijkelijk verdient de top zoveel dat ze in een andere wereld leven. De kapitaalvernietiging is enorm geweest bij KPN, maar groei van de omzet is ver te zoeken. Slapende commissarissen en een zichzelf verrijkende directie. Tijd voor verandering.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,408 30 apr
-0,034 -0,99%
Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links