Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'PostNL zoekt geen koper'

'PostNL zoekt geen koper'

DEN HAAG (AFN) - PostNL kan prima als zelfstandig bedrijf verder en zoekt geen koper. Dat zegt topvrouw Herna Verhagen in een kort interview op de interne site van het bedrijf, waar het Algemeen Dagblad over bericht.

,,Bpost is naar ons gekomen met een voorstel. Als bestuur van een beursgenoteerde onderneming heb je dan de verantwoordelijkheid om serieuze voorstellen te onderzoeken'', aldus Verhagen. Ze is er niet op uit om PostNL te verkopen. ,,We zijn niet op zoek naar een koper voor PostNL. Ik geloof en heb alle vertrouwen in een zelfstandige en gezonde toekomst van ons bedrijf''.

Verhagen verontschuldigt zich ook dat de medewerkers het nieuws uit de krant hebben moeten vernemen. ,,Maar we zijn een groot beursgenoteerd bedrijf. Dat betekent dat we niet alle informatie kunnen delen'', aldus Verhagen.

Lees over dit aandeel ook

  1. PostNL gaat minder vaak bezorgen
  2. PostNL zet kaarten op tweede jaarhelft

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juni 2016 07:53
    Onderdeel van het onderhandelingsspel en doelgroep van het bericht was medewerkers, die wil je geruststellen.

    Een belangrijk zinnetje uit het AD wordt weggelaten:

    "Mocht er een nieuwe partij met een serieus voorstel komen, zal Verhagen de belangen van bovengenoemde stakeholders opnieuw afwegen."

    Andere titels hadden kunnen zijn "PostNL houdt alle opties open" of "PostNL staat open voor verkoop bedrijf"
  2. [verwijderd] 2 juni 2016 09:11
    Hoeft ook niet nu er 643mlb binnen is gekomen van TNT. PostNL heeft nu meer cash (1mrd) dan schulden (925mln) en kan in ieder geval volgend jaar weer dividend uitkeren (30-40cent). Dus lekker op eigen kracht naar de 7 euro! Komt er een serieuze koper langs dan zien we dat dan wel.
  3. pff 2 juni 2016 09:18
    Als dat zo zou zijn geweest, had ze wel dividend uit kunnen keren. Was de koers een stuk hoger geweest. Nu ze aangeeft geen koper te zoeken. Ben ik benieuwd, wat ze met het dividend gaat doen. Dat had ze namelijk afgelopen jaren gewoon kunnen uitkeren. Maar door interne eigen regels wilde ze dat niet doen. Ga er maar vanuit geen dividend, is zoeken naar een koper. Je bedrijf aantrekkelijk maken in de markt.
  4. [verwijderd] 9 juni 2016 23:16
    Herna Verhagen is gewoon een leugenaar. Dat is 1

    Twee is dat ze zeer veel vertrouwen heeft in post.nl als stand alone.

    Voor dat vertrouwen in de toekomst hoef je alleen maar te kijken naar het verleden en dan vooral naar de koers van het aandeel.

    Iedere CEO is immer en altijd vol van zichzelf en vol goede moed voor de toekomst van zijn/haar bedrijf. Het verleden wijst uit dat niemand op lange termijn met een belegging in die posthandel er financieel iook maar iets beter van geworden is.

    Het aandeel noteert nu een royale 4 Euro, zeg een Euro hoger dan zonder overnamespeculatie, dus eigenlijk doet het aandeel maar een schamele 3 Euro.

    Aangezien grootaandeelhouders samen zo.n 80% van de aandelen bezitten, ga ik ervan uit dat na wat laatste stuiptrekkingen van Herna de tent onder druk wordt verpatst voor die eerder geboden 5 plus Euro.

    Want ja wie laat nu die 30% liggen........

    Mvg, Nou dan.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.