Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winkelmandje - voedselinflatie

76 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 maart 2013 18:39
    Ik stel voor dat we in dit draadje bijhouden welke prijsmutaties ons dagelijks leven duurder (of goedkoper) maken.

    Een paar voorbeelden:
    bakje 500g afgewogen rauwe amandelen (Marokkaanse slager, per 100g) - 0,59->0,75 +27%
    AH kuipje Franse Magere Kwark 0,72 -> 0,79 +10%
    AH Pure chocolade vlokken 2012 1,03 -> 1,48 +45% (Bas vd Heijden nog 0,99)
    10 eieren bij de Turk 2012 1,25 -> 1,75 +40% (30st +17%)

    Ik heb het niet over prijzen uit het gulden tijdperk, maar die vorig jaar of vorige week nog golden, en waarschijnlijk nooit meer terug komen.
    Over het algemeen lijken kwaliteitsproducten (eiwithoudend) meer geraakt te worden dan simpele caloriën (halfje genetisch gemanipuleerd fabriekswit)

    Multi-vruchtensappen, 100% sap bestaat bijna niet meer. Of kost richting de €2/liter. Tot heel recent was dat veel minder. Je krijgt nu bijna alleen nog 50/50 (met extra toegevoegde geraffineerde suikers om aan ~10% suikers te komen) en god-weet-wat om de smaak sterk te houden.

    Benieuwd naar wat jullie opvalt aan het wekelijkse rondje boodschappen!
  2. [verwijderd] 26 maart 2013 21:25
    quote:

    leuke trol schreef op 26 maart 2013 18:58:

    plassen tegen een boom kost van meneer de agent €120,-
    Was recent €60 toch?

    Maar even serieus ajb.
    Ik heb het over eerste levensbehoefte: voedsel. En het belangrijkste zijn water en eiwitten, en in mindere mate koolhydraten (zware arbeid) en vetten. Omega vetten zijn behoorlijk belangrijk, en daarin zie je ook flinke price hikes.
  3. [verwijderd] 27 maart 2013 00:36
    quote:

    BEN curieus schreef op 26 maart 2013 23:26:

    www.telegraaf.nl/overgeld/consument/2...
    Ik heb vooral prijzen van NA dat item genoemd.

    Krop sla moet bijna biologisch zijn om nog van kwaliteit van 10 jaar geleden te zijn.
    Om maar niet van paardengehakt te praten.
    Toiletpapier vind ik zelf schreeuwend duur georden. 4 rollen voor een gulden, ha! Dat is echt heel lang geleden.

    Nog eentje.
    Halve liter melk. Knap als je dan voor minder dan €0,49 weet te kopen.
  4. [verwijderd] 27 maart 2013 08:58
    quote:

    BEN curieus schreef op 27 maart 2013 07:57:

    2l voor 1,19 bij albert heijn

    per liter net zo duur als 10 jaar geleden.
    River cola bij Aldi 55cent voor anderhalve liter. Is ook ver onder de prijs van aan A merk. Overigens heeft de consument via bijv het C merk euroshopper de mogelijkheid om goedkoop zijn slag te slaan.

    Voorbeeld.

    Het huismerk van AH aangaande Rinse appelstroop ligt 40% hoger dan dat van Euroshopper En als je dan het etiket bestudeert dan is dat 100% overeenkomstig vwb koolhydraten vetten calorieën. Dit is alleen mogelijk als de inhoud exact hetzelfde is.
  5. [verwijderd] 27 maart 2013 12:23
    Ik las wat discussies over Brinta. Is in het Eurotijdperk nog €0,81 geweest, nu €1,61. Ja, de huismerken zijn goedkoop. Maar moet je die willen? Havermout is een goed product an sich, maar is het nog wel "kosher"?
    Overigens, ik weet dat Coca-Cola veel investeert in het kosher houden van hun product. Betekent niets voor mij, maar als toeleverancier zag ik hoe liever zonder toevoer kwamen te zitten dan batches accepteren die niet kosher verklaard waren. Als je Cola-Cola koopt, betaal je meer aan de rabbi die de chemische ingrediënten, per batch, zijn zegening gegeven had.

    Niet altijd is het B artikel van dezelfde kwaliteit. Ik vermoed dat de A-merken minder gebruik maken van alternatieve granen (genetisch gemanipuleerd), omdat ze een naam hoog te houden hebben. Een B-product heeft geen enkele naam hoog te houden, prijs is alles. En nee, genetisch gemanipuleerde oogst scoort niet anders in eiwitten en koolhydraten. Een ambachtelijk biologisch brood heeft ook dezelfde waarden als een Euroshopper brood. Het verschil is niet alleen de smaak. Bij sommige producten proef je ook geen verschil.

    Wat anders verklaart die prijsdifferentie die opent tussen A- en B-merken?

    In de VS hoor je veel over formaatinflatie. Verkoopporties die kleiner worden, prijs blijft hetzelfde. Dat zie ik hier (nog) niet gebeuren, of ik let er te weinig op. De ene bak kwark is 450g, de andere 500g, kuipjes zijn evengroot (passen in elkaar). Maar goed, de ene super is niet verplicht zijn huismerkkuip even vol te stoppen als die van de concurent.
76 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 899,60 -0,05%
EUR/USD 1,0749 -0,07%
FTSE 100 8.354,05 +0,49%
Germany40^ 18.507,80 +0,42%
Gold spot 2.309,03 -0,22%
NY-Nasdaq Composite 16.302,76 -0,18%

Stijgers

Air Fr...
+4,72%
INPOST
+3,07%
EBUSCO...
+3,01%
Van La...
+2,61%
Vopak
+2,32%

Dalers

OCI
-3,49%
Accsys
-2,94%
Avantium
-2,21%
ForFar...
-2,07%
NX FIL...
-2,01%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links