Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Tweede stemronde nodig in Griekenland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 december 2014 21:10
    Hoewel ik vind dat de EU erg toe is aan een menselijk i.p.v. louter financieel beleid en ik graag zou zien hoe Syriza daarmee aanvangt, denk ik ook dat de meerderheid van de parlamentariers wel beseffen dat ze bij het arbeidsbureau in de rij kunnen aansluiten als er nu verkiezingen uitgeschreven zouden worden. Die meerderheid parlamentariers zal dus wel het onderste uit de kan willen halen bij de huidige premier en op het laatste moment hem steunen om de eigen baantjes wat langer veilig te stellen en zo uitstel van executie te krijgen.

    Vroeg of laat zal Syriza toch wel regeren, tenzij de politiek in de EU besluit om de democratie overboord te gooien.
  2. [verwijderd] 17 december 2014 21:25
    Als ook dat niet lukt, volgen er nieuwe verkiezingen.Als ook dat niet lukt, volgen er nieuwe verkiezingen. Dat is het doemscenario van de Europese Unie,

    Toen de banken omver vielen in de eu :Was het een "doem"scenario van de Europese Unie,
    We weten ondertussen wat ze eraan deden en doen .
    Als mensen in de eu nu eenmaal stemmen op een bepaalde "doem"scenario partij stemmen .(stemmen leuk emo europees en vrij nog ook )
    Wat gaan ze daar dan aan doen ?
  3. [verwijderd] 17 december 2014 22:04
    Tsja dentroef het is nu hetzelfde doemscenario als toen, namelijk dat banken hun geld niet terugkrijgen. Toen ging het om een verlies van 0,5% van het vermogen van de banken die in Griekenland hadden geïnvesteerd, en we hebben uit onze zak betaald zodat zij die 0,5% niet zelf hoefden te dragen. Uiteraard hebben ze meer verloren door de crisis die erop volgde maar daar praten we maar niet over ;)

    Nu praten we denk ik wel over minder dan 0,5% want ik vermoed dat een deel van die Griekse schulden wel in de pensioenbeleggingen zijn beland. Maar goed, als ook maar één bank één cent verliest blijft het natuurlijk een doemscenario die koste wat kost voorkomen dient te worden, zelfs als we daarmee de Europese burger opnieuw in een diepe crisis storten.

    Het blijft natuurlijk te gek voor woorden dat een bank er zelf voor zou moeten opdragen als die verkeerd belegt, zoiets mag alleen bij burgers gebeuren, nóóit bij banken want als die verlies leiden dan vergaat de wereld en zo, toch? Banken mogen alleen winst maken, nooit verlies, daar is de burger voor.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.