Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Hardlopers Arcelor & TNT

Hardlopers Arcelor & TNT

 

Update 14:20


Stom van ons, dit hadden we inderdaad zelf moeten bedenken. We krijgen een boos telefoontje vanaf de vloer of we de renteverlaging in China (=grondstoffen) soms gemist hadden. Ja inderdaad. Door die rente verlaging gaan alle commodity's hard.

  • Goud schiet door 1200 dollar
  • Olie stijgt +2,2 á 2,6%
  • Shell gaat ook al als een speer.

 

 

Over naar ons originele stukje: 

Op verzoek willen we het even met u hebben over ArcelorMittal. Deze belegger vraagt zich hardop af waarom het fonds zo hard beweegt.

 

 

Arend Jan Kamp benoemt het nieuws van Reuters en ABN Amro zet het aandeel op verkopen met een koersdoel van 8,50 euro. Grappig, dat het fonds dan utigerekend vandaag met +5,1% stijgt. Dit is alles wat we konden vinden over ArcelorMittal. Gaat de kleine roestvaststalen broer Aperam mee omhoog? Kijken we ook even bij ThyssenKrupp, dat gaat namelijk ook hard. Misschien betekent het dat er ergens een staalrapport is verschenen, maar Reuters heeft die niet. 

TNT Express is een aandeel wat ook al zo hard beweegt en het dit jaar ronduit slecht doet. Verklaren met nieuws kunnen we de stijging niet, maar er zou een gerucht zijn dat Bill Ackman in UPS zou zijn gestapt.

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Nick Bakker

Auteur:

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. Liveblog: Trump en BAM
  2. Liveblog: Microsoft
  3. Slotcall: Shell en Unies

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 november 2014 21:27
    Al geruime tijd volg ik diverse forums. Als beginnend belegger heb ik de volgende vraag:
    Als ik een put optie AM schrijf met uitoefenprijs 10 euro en expiratiemaand december en ik ontvang daarvoor zeg maar 60 euro, is de kans dat ik de aandelen geleverd krijg dan pas onder 9,40? En is de kans daarop even groot als tijdens de hele looptijd als tijdens de expiratie?
    Graag een antwoord van iemand met meer ervaring hiermee en alvast veel dank
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.