Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: dalende winstverwachtingen staan haaks op stijgende koersen

"Winsten staan haaks op koersen"

De bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal en de afgegeven verwachtingen voor 2014 vielen niet mee. Dit meende fondsmanager Corne van Zeijl van het SNS Nederlands Aandelenfonds.

Een "opvallende" meevaller was AkzoNobel, waar het management een positief beeld schetste. Daar stond volgens Van Zeijl DSM tegenover, dat het bedrijf "van alle kanten de wind tegen heeft" en dat er "deuken in het mooie groeiverhaal van DSM" zijn gekomen.

De totale winstverwachting voor 2014 is volgens Van Zeijl opnieuw neerwaarts bijgesteld, een trend die al twee jaar zichtbaar is. De verwachte winst per aandeel AEX is nog maar nipt meer dan 30 euro, waar dit twee jaar geleden nog 35 euro was.

"Geen goed teken" en het staat volgens Van Zeijl haaks op de stijgende koersen. Volgens de fondsbeheerder betekent dit dat of de koers of de winstverwachting zal moeten corrigeren.

 


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
ABM Financial News

Auteur:

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 maart 2014 21:46
    Export neemt toe, bedrijfsinvesteringen nemen toe, binnenlandse bestedingen laten langzaam maar zeker een positieve ontwikkeling zien. Kortom de outlook is flink verbeterd de laatste tijd. Met dé aanjager van de economie, namelijk de huizenmarkt gaat het ook weer stuk beter. Sentiment is daar in 1 jaar tijd van 51 naar 84 punten gestegen. Nog niet op de neutrale 100 uiteraard, maar een mooie uptrend so far.
    Koersen nemen daar deels voorschot op.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.