Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Tips van grootbeleggers

Legends: Tips van grootbeleggers op de Sohn-conferentie

Muziektempel Lincoln Center in New York is vandaag het toneel van een van de meest gevolgde beleggersconferenties van het jaar, de Sohn Investment Conference. Topbeleggers zoals Bill Ackman en Larry Robbins presenteren ieder jaar hun beste ideeën voor een zaal met beleggers die hopen hun voordeel te doen met deze tips.

Koerssprongen van deze getipte aandelen van vele procenten zijn meer regel dan uitzondering, vooral als beleggers nieuwe ideeën horen. Zeker nu mediabedrijven als Bloomberg en CNBC live verslag doen van het event.

De conferentie wordt sinds 1996 gehouden ter nagedachtenis aan de aan kanker gestorven handelaar Ira W. Sohn en de opbrengsten komen ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

Short Lehman

Ik ben vandaag als beheerder van het het Legends Fund aanwezig bij de twintigste editie van de Sohn conference. De Sohn-conferentie is met name sinds de 2008-editie, waarop hedgefundmanager David Einhorn (Greenlight Capital) zijn shortthesis voor Lehman Brothers verkondigde (zie hier zijn speech), een zeer prestigieuze conferentie.

Wij zijn er namens het fonds echter niet voor een snelle winst in een van de gepitchte aandelen, maar om een aantal van fondsmanagers waarin het Legends Fund belegt aan het werk te zien.

Dankzij onze investering in deze managers hebben wij de vandaag gepitchte ideeën al in onze portefeuille. Wat dat betreft is het natuurlijk prettig als er een positief effect optreedt. Wij zijn echter als langetermijnbeleggers meer geïnteresseerd in hoe de ideeën over een periode van meerdere jaren renderen.

Rendement van tips

Wat dat betreft is het interessant te zien hoe de tips van vorig jaar hebben gerendeerd. Larry Robbins, beheerder van Glenview Capital, en een van de tien Legends in Legends Fund was het meest succesvol met zijn voorspelling.

Twee van zijn drie ideeën, Humana en WellPoint (inmiddels hernoemd in Anthem) stegen meer dan 50% sinds de conferentie van vorig jaar. Zijn derde idee, Monsanto, bleef achter met een stijging van zo'n 5%. De andere Legend, Bill Ackman van Pershing Square, was minder gelukkig in zijn keuze. Fannie Mae en Freddie Mac hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 15% verloren.

Wellicht noemt hij de aandelen dit jaar weer want hij blijft 20 keer upside zien in de twee hypotheekreuzen. De timing is in dit geval erg onzeker en hangt af van juridische en politieke trajecten. En ondanks dat deze belegging vorig jaar niet heeft bijdragen was Pershing Square met een netto rendement van 40% toch de grootste winnaar binnen Legends Fund.

Bijpraten

Dit jaar zijn naast Ackman en Robbins, onder andere David Tepper (Appaloosa), David Einhorn (Greenlight) en Barry Rosenstein (Jana Partners) van de partij.

Voor ons is het op de Sohn-conferentie eenvoudig om met een aantal beheerders bij te praten. En wellicht doen we in de tussentijd nog wat interessante ideeën op. Sohn staat in ieder geval garant voor een aantal spraakmakende presentaties.

Meer Beleggingsideeën van Legends Fund


Ruud Smets is portfoliomanager van het Legends Fund van Theta Capital. Ruud heeft een brede beleggingsachtergrond met een specialisatie in hedgefunds. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links