Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verdere goedkeuring Kiadis voor ATIR101

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma heeft goedkeuring gekregen van de Europese toezichthouder EMA voor gebruik van zijn middel ATIR101 bij stamceltransplantaties. Dat meldde het biotechnologiebedrijf donderdag.

Het medicijn is bedoeld om bijwerkingen tegen te gaan die kunnen optreden na een beenmerg- of stamceltranspantatie bij patiënten met bloedkanker. Eerder kreeg Kiadis al gedeeltelijke toestemming van de EMA voor gebruik van het middel, maar de nieuwe goedkeuring staat verder gebruik toe. Het middel kan nu worden gebruikt bij stamceltransplantaties, ongeacht voor welke ziekte ze nodig zijn.

Volgens topman Manfred Rüdiger is de uitbreiding van de goedkeuring van grote waarde. ,,We geloven dat deze uitbreiding onze propositie aanzienlijk versterkt en deze potentieel levensreddende behandeling voor meer mensen beschikbaar maakt."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Tom3 6 juli 2016 15:27
    Kiadis CFO Van Heekeren schat op termijn dat 40.000 leukemie patiënten per jaar in aanmerking komen voor de behandeling met het lead produkt Atir. Bij een prijskaartje van euro 100.000 plus per behandeling kom je dan op een aardige waarde van de onderneming. Naast leukemie kan het middel ook nog onmisbaar zijn bij de bestrijding van thalassemia en lymfeklierkanker. En dat minimaal 10 jaar lang zonder concurrentie gezien de de weeshuisgeneesmiddelstatus.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links