Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Solide resultaten voor Aalberts'

AMSTERDAM (AFN) - Het is Aalberts Industries gelukt solide resultaten te presenteren in een sector die toch vooral te maken heeft met een tragere groei. Dat concluderen analisten van KBC en ING donderdag in een rapport over de halfjaarcijfers van het bedrijf. Ook bij Theodoor Gilissen werden de gemengde ontwikkelingen in afzetmarkten benadrukt.

Volgens KBC waren vooral de resultaten bij Building Solutions, met name in Europa, beter dan gedacht. Aalberts wist daarbij te profiteren van de operationele verbeteringen. Ook de resultaten bij Climate Control en Industrial Control stemden de kenners positief. De bank voorziet dat de markt de cijfers ,,positief" zal ontvangen, omdat Aalberts onderliggend ,,goed weet te manoeuvreren".

ING benadrukte ook dat de schuld van Aalberts lager uitviel dan waar rekening mee werd gehouden, doordat het bedrijf een ,,solide kasstroom" wist te genereren. Ook geeft ING aan dat de financiële positie van het bedrijf sterk is.

Hold

Volgens Joost van Beek van Theodoor Gilissen kan Aalberts door een ,,brede spreiding in afzetsegmenten en kruisbestuiving tussen de divisies" de invloed van een neergang in segmenten goed opvangen. Vooral de lagere investeringen in de energie- en halfgeleidersector waren afgelopen kwartaal voelbaar, meent Van Beek. Hij verwacht in de tweede jaarhelft een verdere winstgroei, zij het op een wat lager niveau dan over de eerste helft van 2016.

ING en KBC handhaafden hun hold-adviezen op het aandeel, waarbij beide banken een koersdoel van 30,50 euro hanteren. Theodoor Gilissen heeft een advies aanbevolen op het aandeel met een koersdoel van 31 euro. Het aandeel Aalberts stond donderdag omstreeks 11,35 uur 3,9 procent in de plus op 30,17 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 mrt Degroof Petercam zet Aalberts op de kooplijst
  2. 22 feb Cijfers Aalberts om door een ringetje te halen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AALBERTS NV

45,240 03 mei
+0,740 +1,66%
Premium

Cijfers Aalberts om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links