Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Wall Street zet opleving voort

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street borduurden vrijdag overtuigend voort op de flinke winsten van een dag eerder. Beleggers hopen dat het stelsel van Amerikaanse centrale banken en de Europese Centrale Bank (ECB) volgende week maatregelen zullen nemen om de economie te stimuleren en de eurozone te stabiliseren.

De Dow-Jonesindex stond tegen het einde van de handel 1,6 procent hoger op 13.090 punten en de S&P 500 won 2 procent tot 1387 punten. De technologiebeurs Nasdaq ging 2,2 procent omhoog tot 2957 punten.

ECB-president Mario Draghi bood opnieuw steun aan de handel. Draghi zei donderdag dat de ECB alles zal doen om de euro te redden, en hintte dat de ECB opnieuw kan overgaan tot het opkopen van staatsleningen van zwakke eurolanden om de hoge rentes op die leningen te drukken. Vrijdag beloofden de Duitse kanselier en de Franse president eveneens alles te zullen doen om de euro overeind te houden.

Groei

Voorbeurs werd bekendgemaakt dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal conform verwachting met 1,5 procent is gegroeid. In het voorgaande kwartaal werd de groei opwaarts herzien tot 2 procent. Volgens economen kan het groeicijfer de Federal Reserve aanmoedigen met nieuwe steunmaatregelen voor de economie te komen.

Facebook zakt 11 procent. De socialenetwerksite presenteerde donderdag na de slotbel voor het eerst sinds de beursgang in mei kwartaalcijfers. De cijfers lagen in lijn met de verwachtingen. Beleggers zijn echter ongerust over de toegenomen kosten en het uitblijven van een verwachting voor de rest van het jaar. Ook zijn er zorgen over de omzetgroei. De marktwaarde van Facebook is inmiddels sinds de beursgang gehalveerd.

Merck

Medicijnmaker Merck maakte bekend dat de omzet in het tweede kwartaal met 1 procent is gestegen. De omzetstijging had 5 procent kunnen zijn, als de sterkere dollar geen roet in het eten had gegooid. De cijfers van de op één na grootste Amerikaanse farmaceut waren desondanks wel beter dan analisten hadden verwacht. Ook handhaafde Merck de winstverwachting voor dit jaar. Het aandeel steeg 3,8 procent.

Internethandelaar Amazon steeg 7,5 procent na de bekendmaking van cijfers donderdag nabeurs. Beleggers reageerden positief op een verbeterde winstmarge bij Amazon. Koffieketen Starbucks moest juist 9 procent omlaag na een winstalarm.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.