Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Hoogste niveau werkloosheid Spanje sinds 1976

Hoogste niveau werkloosheid Spanje sinds 1976

MADRID (AFN) - De werkloosheid in Spanje is in het tweede kwartaal uitgekomen op het hoogste niveau sinds 1976. Dat meldde het Spaanse statistiekbureau vrijdag.

Het afgelopen kwartaal kwam de werkloosheid uit op 24,6 procent. In het eerste kwartaal werd nog een werkloosheidsniveau van 24,4 procent gemeten. Economen rekenden in doorsnee op een stijging van de werkloosheid tot 24,9 procent.

De werkloosheid in Spanje, een land dat zwaar is getroffen door de economische crisis en kampt met grote problemen op de vastgoedmarkt, is de hoogste van Europa. Normaal gesproken loopt de werkloosheid in Spanje tijdens de lente- en zomerperiode wat terug, omdat er veel mensen nodig zijn in de toerismesector. Dat bleef tot nu toe achterwege.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 juli 2012 09:27
    Maar 24,6% werkloosheid, beter dan verwacht - de beurzen dus groen en de niet eens meegetelde armoedelingen moeten maar vreten wat zij uit de prullenbakken kunnen halen.
    En tegelijkertijd werden er emmers geld aan banken en in nood geraakte landen uitgedeeld, er worden reserves en pensioenen uitgeknepen en je spaarcentjes wegen ook steeds minder. Ik werd er kotsmisselijk van.
  2. [verwijderd] 27 juli 2012 10:45
    quote:

    $euri schreef op 27 juli 2012 10:25:

    ook dit was zeker niet bekend voordat spanje erbij kwam destijds (werkeloosheidscijfers waren toen al dramatisch)
    Waarschijnlijk ging men er van uit dat de sterke landen wel de kleine ongemakjes zouden betalen. Het voordeel zou veel groter zijn. Dat denkt men (mogelijk) nog steeds.
  3. [verwijderd] 27 juli 2012 11:57
    En dan durven met name onze VVD en D66 politici de Euro als basis voor vrede en stabiliteit te noemen. Onvrede en woede zal de belazerde burger laten kiezen voor politici die anders denken maar geen stabiliteit en vrede kunnen garanderen. Kiezen uit twee kwaden is geen fijne optie.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.