Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koopwoningen fors duurder

Koopwoningen fors duurder

DEN HAAG (AFN) - De huizenprijzen zitten nog altijd in de lift. In juni werd volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster de grootste prijsstijging voor bestaande koopwoningen op jaarbasis in bijna negen jaar gemeten. Voor een woning moest vorige maand gemiddeld 4,6 procent meer worden betaald dan een jaar eerder.

Sinds 2013 zitten de huizenprijzen onverminderd in de lift. Vergeleken met het dieptepunt in juni 2013 moet voor een huis gemiddeld 9,8 procent meer worden betaald. Ondanks de stijging blijven de prijzen nog achter bij het niveau van voor de crisis. In augustus 2008, op het hoogtepunt, moest voor een woning gemiddeld 13,8 procent meer worden betaald dan afgelopen maand.

De huizenprijs was afgelopen maand gelijk aan het niveau van januari 2005.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Hugo44 21 juli 2016 10:23
    Het gaat hier om de gemiddelde huizenprijs in heel Nederland. Dat zegt niet zo veel over de huizenprijs bij u in de buurt, kijk daarvoor op www.huizenzoeker.nl/woningmarkt/
    Vooral de prijs per vierkante meter woonruimte is interessant. Dan blijkt dat er grote verschillen zijn per regio. De prijzen in Amsterdam en de hele Randstad stijgen meer dan in de rest van Nederland. In sommige plaatsen heeft de huizenmarkt zich nog nauwelijks hersteld van de dip, de stijging is daar slechts tienden van procenten.
  2. forum rang 5 theo1 21 juli 2016 16:29
    Mooie website. Het klopt ook met mijn persoonlijke waarneming: in mijn gemeente is de vraagprijs per m2 alweer bijna bij de top in september 2010. Bij ons piekte de markt dus wat later dan in het land gemiddeld.

    De gemiddelde prijzen worden natuurlijk beïnvloed door nieuwbouw. Als er een project met grote huizen te koop staat, lift dat de prijzen. Als er een project met kleine huizen loopt, drukt dat het gemiddelde.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links