Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Herstel op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street noteerden maandag halverwege de handelsdag flinke plussen. Positieve eerste signalen uit de onderhandelingen tussen Democraten en Republikeinen over de zogeheten 'fiscal cliff' kleurden de stemming opnieuw. Verscheidene betrokkenen lieten zich de afgelopen dagen hoopvol over de gesprekken uit.

De Dow-Jonesindex noteerde 1,3 procent hoger op 12748 punten. De S&P 500-index stond 1,5 procent hoger op 1380 punten. Technologiebeurs Nasdaq boekte een winst van 1,6 procent tot 2899 punten.

,,Wat je vandaag ziet is herstel na een negatieve overreactie in de markt. Dit kan een paar dagen aanhouden, maar uiteindelijk moeten we zien met welke maatregelen Washington komt'', zei een beleggingsstrateeg in Connecticut. Het was maandag de tweede positieve dag op rij, na een aantal handelssessies met flinke verliezen door onder meer zorgen over de Amerikaanse begrotingskloof.

Meevaller

Beleggers konden zich ook verblijden met een meevaller van het macro-econonomische front. Aan het begin van de handel werd bekend dat de bestaande huizenverkopen in de VS in oktober onverwachts zijn gestegen met 2,1 procent, wat erop wijst dat het voorzichtige herstel op de Amerikaanse arbeidsmarkt vruchten afwerpt. Ook een index voor de huizenmarkt van de nationale vereniging van huizenbouwers viel erg positief uit.

Chipgigant Intel maakte maandag bekend dat topman Paul Otellini in mei met pensioen gaat, na het bedrijf 8 jaar te hebben geleid. Het technologiebedrijf zoekt zowel intern als extern naar een opvolger. Het aandeel daalde met 0,2 procent.

Lowe

Doe-het-zelfketen Lowe kwam voorbeurs met meevallende kwartaalcijfers en verhoogde de omzetverwachting voor heel 2012. Dat viel in de smaak van beleggers, het aandeel steeg met ruim 6 procent.

Technologiebedrijf Cisco Systems kondigde maandag aan de internetdienstverlener Meraki over te nemen voor 1,2 miljard dollar. Cisco noteerde 1,5 procent hoger.

De euro noteerde een stand van 1,2805 dollar, ten opzichte van 1,2810 rond het slot van de Europese beurzen. Een vat lichte Amerikaanse olie steeg 3,1 procent, terwijl Brentolie 2,6 procent duurder werd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 november 2012 22:05
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 19 november 2012 20:18:

    Het is maar een bescheiden winstje, als je de dax en bel ziet met 2x meer.
    klopt onze AEX met +1,50% 4,90 punten erbij
    is ook flink gestruikeld over de BBP cijfers van Donderdag
    Woensdag waren er eurozorgen Donderdag en vrijdag ook
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.