Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Wall Street opent in de min'

'Wall Street opent in de min'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stevenen woensdag op een lagere opening af, waarmee het koersverlies van dinsdag naar verwachting een vervolg krijgt. Net als in Europa en Azië blijven zorgen over de wereldeconomie de stemming op Wall Street onder druk zetten.

Beleggers verwerken onder meer een tegenvallend banencijfer van ADP. Volgens de salarisstrookverwerk is de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven vorige maand minder hard gegroeid dan in maart. De gegevens van ADP lopen vooruit op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag naar buiten komt.

Mediaconcern Time Warner staat in de belangstelling. Het moederbedrijf van onder meer HBO, CNN en Warner Bros heeft vorig kwartaal beter gepresteerd dan een jaar eerder. Successen op televisie stuwden de winst en omzet en compenseerden een lichte terugval van de opbrengsten uit films.

Orders

Ook Tesla weet de aandacht op zich gericht. Volgens de website Marketwatch heeft de automaker meerdere grote orders voor de populaire, nog te bouwen, elektrische auto Model 3 geannuleerd. Tesla zou een maximum hebben ingesteld van twee auto's per klant. Daarmee rijst de vraag of Tesla wel aan de verwachtingen kan voldoen.

Beursbedrijf Intercontinental Exchange (ICE) liet woensdag weten geen heil te zien in een tegenbod op branchegenoot London Stock Exchange. Volgens ICE is er te weinig draagvlak voor een bod op het bedrijf, dat onlangs al besloot te fuseren met Deutsche Börse.

Mijnbouwers

In de voorhandel stonden de in Amerika genoteerde aandelen van Vale en BHP Billiton onder druk. Braziliaanse aanklagers eisen miljarden van de mijnbouwers vanwege een doorbraak van een dam afgelopen november. Bij die ramp kwamen negentien mensen om het leven en ontstond grote milieuschade.

Na de openingsbel komen nog cijfers over de dienstensector en fabrieksorders in de VS naar buiten.

De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag ook al met verliezen de handel uit. De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent lager op 17.750,91 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,9 procent en sloot op 2063,37 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,1 procent omlaag tot 4763,22 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.