Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Meer omzet en gebruikers voor Facebook

MENLO PARK (AFN/BLOOMBERG) - De socialenetwerksite Facebook heeft in het tweede kwartaal de omzet verder verbeterd, terwijl het aantal gebruikers steeg. Dat liet het bedrijf van oprichter en topman Mark Zuckerberg woensdag na het slot van de handel in New York weten.

De omzet steeg met 39 procent tot 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. Facebook behaalde meer inkomsten uit advertenties. Die klommen met 43 procent tot 3,8 miljard dollar. Daarvan werd 76 procent behaald uit mobiele reclames. De nettowinst daalde echter met 9 procent naar 719 miljoen dollar vanwege bijzondere posten en hogere uitgaven. De aangepaste winst nam met 28 procent toe tot 1,4 miljard dollar.

Wel had het bedrijf last van negatieve wisselkoerseffecten. Als die buiten beschouwing worden gelaten, was de omzet met 50 procent toegenomen.

Gebruikers

Het aantal dagelijks actieve gebruikers van 's werelds meest populaire netwerksite bedroeg in juni gemiddeld 968 miljoen, een groei met 17 procent op jaarbasis. Maandelijks maken 1,49 miljard mensen gebruik van Facebook, een toename van 13 procent.

Volgens Zuckerberg heeft het in 2004 opgerichte Facebook opnieuw een goed kwartaal gedraaid en blijft het bedrijf zich richten op het verbeteren van zijn diensten.

De resultaten waren beter dan analisten gemiddeld hadden verwacht. Het aandeel Facebook ging in de handel nabeurs op Wall Street echter wel omlaag. De marktwaarde van Facebook bedraagt meer dan 250 miljard dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. Meta breidt samenwerking met Universal Music uit
  2. Meta Platforms zet in op de toekomst, maar draait nu ook al goed

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Meta Platforms kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.