Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Beleggers zoeken heil in goud

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs steeg dinsdag tot het hoogste niveau sinds begin november. Meer en meer beleggers steken hun geld in het edelmetaal dat ze zien als veilige haven te midden van een wereldwijde daling van de aandelenbeurzen en hernieuwde druk op de olieprijzen.

Goud werd verhandeld voor 1115 dollar per troy ounce (31,1 gram), de hoogste prijs sinds 3 november. ,,De aandelenmarkten zijn risicovol. Daarom zien we een toename van de vraag naar beleggingen die veilig worden geacht'', zei een handelaar.

Ook speculatie op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank voedt de belangstelling voor goud. De kans dat de Fed de rente verhoogt in maart is geslonken tot 25 procent, waar dat begin dit jaar nog 51 procent was. ,,De Amerikaanse centrale bank wacht wellicht met een volgende renteverhoging. Die gedachte voedt de belangstelling voor goud'', aldus de handelaar.

Lees over dit aandeel ook

  1. AEX maakt zich op voor licht herstel, goud heeft het op de heupen
  2. AEX struikelt vlak voor de finish en wat als Shell uit Europa vertrekt?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Gold World Spot (USD) kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 januari 2016 09:54
    papier/digitaal I-O-U goud bepaald de fysieke edelmetaal prijs.

    Speculanten, of is het manipulanten, kopen een I-U-O en niet het edelmetaal zelf. Iets totaal verschillends en heeft niets met een veilige haven te maken als er nog 100 gegadigden zijn die jouw stukje goud ook willen opeisen...
  2. Henri Nostradamus 26 januari 2016 09:58
    Weerstand op 1112 is gebroken - Goud kan zonder problemen nu naar 1180/1190. Daarna nog een klein weerstandje op 1230 en dan kan het feest pas echt beginnen. Boven de 1230 is goud uit de downtrend. Zilver gaat iets sneller - die vecht zich nu door de 14,42 en is daarboven vrij met eerste weerstand op 16,40. Voor beiden geldt dat op de chart een indrukwekkende draai is te zien - voor de verandering hebben de edelmetalen eens de wind in de rug. Ben zelf short aandelen (met ASML en ORDINA voorop) en long zilver.

    De markt voelt crashy aan........ We hebben tot nog toe alleen maar de zacht resonerende trillingen gevoeld die de aardbeving vooraf gaan. Zorg dat je liquide bent.

    HN
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.