Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Voorzichtig begin beurshandel Damrak'

'Voorzichtig begin beurshandel Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint dinsdag naar verwachting vrijwel onveranderd. Ook de andere Europese beurzen lijken zonder grote koersuitslagen te openen. De beurshandel wordt opnieuw gedomineerd door de bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder andere uitzender Randstad, beursintermediair Flow Traders en voedingsbedrijf Wessanen met cijfers.

Randstad zette in het afgelopen kwartaal een hogere omzet in de boeken in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee blijft het concern sterk presenteren. De nettowinst viel wel lager uit, onder meer doordat het bedrijf flink investeert in het vorig jaar overgenomen Monster in de VS.

Wessanen profiteerde in het derde kwartaal van een sterke vraag naar onder meer de nieuw geïntroduceerde zuivelalternatieven van Zonnatura en pindakaas van Whole Earth. Het natuurvoedingsbedrijf zag de omzet met ruim 7 procent toenemen. Het bedrijf sprak zelf van een ,,solide kwartaal'', waarin de nettowinst met dik 40 procent steeg.

Flow Traders

Flow Traders verdiende afgelopen kwartaal een derde minder met zijn handelsactiviteiten dan een kwartaal eerder. De winst halveerde in dezelfde periode. Sjoerd Rietberg, een van de twee topmannen van het bedrijf, wees op de verslechterende marktomstandigheden. De handel is daardoor nu ,,ongebruikelijk rustig".

Ook Core Laboratories opende de boeken. De in Amsterdam genoteerde dienstverlener aan de olie- en gasindustrie had afgelopen kwartaal last van de orkanen Harvey, Irma en Maria. De schade aan de faciliteiten was naar eigen zeggen klein, maar het bedrijf had te maken met werkonderbrekingen door overstromingen en stroomuitval.

Olie

De Europese beurzen sloten maandag overwegend licht hoger. De AEX-index klom 0,2 procent tot 545,96 punten en de MidKap won 0,6 procent tot 833,88 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,3 procent. Londen sloot vlak.

De beurzen in New York deden een stapje terug na de recordstanden van vrijdag. De Dow-Jonesindex zakte 0,2 procent tot 23.273,96 punten. De brede S&P 500 daalde 0,4 procent en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,6 procent.

De euro was 1,1755 dollar waard, tegen 1,1742 een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 51,90 dollar en stond daarmee vlak. Ook Brentolie stond nagenoeg onveranderd en werd verhandeld voor 57,32 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. Zwaargewichten geven AEX een impuls

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.