Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Hogere opening op Wall Street'

'Hogere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York open dinsdag naar verwachting in het groen. Beleggers op Wall Street hebben vooralsnog weinig richtinggevend nieuws voorhanden. Wel staan kort na de openingsbel cijfers over de Amerikaanse woningmarkt op de agenda.

Qua bedrijven weet onder meer Best Buy de aandacht op zich gericht. De elektronicaketen wist met zijn kwartaalcijfers niet te overtuigen. Vooral de vooruitzichten voor het lopende kwartaal kon beleggers niet bekoren. In de voorbeurshandel deed het aandeel een behoorlijke stap terug.

Het tegenovergestelde gold voor bouwbedrijf Toll Brothers dat de handen van beleggers met zijn kwartaalupdate wel op elkaar lijkt te krijgen. Zo viel de omzet van de onderneming hoger uit dan waar door de bank genomen rekening mee werd gehouden.

Apple

Ook techreus Apple staat in de belangstelling. De iPhoneproducent zou volgens media in Azië de productie van de smartphones opvoeren, omdat de vraag naar de apparaten iets aantrekt. Mogelijk kunnen ook toeleveranciers, waaronder het Nederlandse NXP dat in New York is genoteerd, profiteren.

Andere techbedrijven staan om hele andere redenen in de schijnwerpers. Toezichthouders in Frankrijk gaan de dominante positie die techreuzen als Google, Facebook en Twitter op de online-advertentiemarkt hebben grondig onderzoeken. Daarbij is onder meer een inval geweest op het Franse kantoor van Google door de fiscus. De internetgigant zou op grote schaal inkomens voor de Franse belastingdienst verbergen.

Olie

De olieprijzen gingen voor de vijfde dag op rij omlaag, nadat de grote exporteurs hun productie opvoerden, onder meer als gevolg van de sterkere dollar.

De Dow-Jonesindex eindigde maandag na een tamme handelssessie 0,1 procent in de min op 17.492,93 punten. De bredere S&P 500 sloot 0,2 procent lager op 2048,04 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,1 procent omlaag naar 4765,78 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.