Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Kleine plussen bij opening Wall Street'

'Kleine plussen bij opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen woensdag naar verwachting licht hoger openen, na de recordslotstanden op dinsdag. Beleggers verwerken onder meer cijfers over ww-aanvragen en duurzame goederen. Ook opende een pluk bedrijven de boeken, waaronder tractorbouwer Deere.

Het aandeel van de fabrikant van tractoren en andere landbouwmachines lijkt de handelsdag met winst te beginnen. Deere profiteerde afgelopen kwartaal van aantrekkende marktomstandigheden, met name in Zuid-Amerika. De winst en de omzet vielen hoger uit dan geraamd. Ook de vooruitzichten voor het lopende boekjaar ziet Deere zonnig in.

Verder zullen HP Inc en HP Enterprise in de belangstelling staat na het openen van de boeken. Printermaker HP Inc zag omzet en winst stijgen. Bij HP Enterprise was sprake van omzetgroei maar minder winst. Verder sprongen met name de teleurstellende vooruitzichten in het oog. Ook kondigde topvrouw Meg Whitman aan bij het bedrijf te vertrekken.

Rockwell Automation

Verder opende Salesforce de boeken. Het softwarebedrijf kwam met ietwat teleurstellende resultaten.

Industrieel automatiseerder Rockwell Automation maakte bekend andermaal een overnamebod van branchegenoot Emerson te hebben afgewezen. Twee eerdere biedingen werden ook al verworpen. Het nieuwe bod had een waarde van 29 miljard dollar en bestond uit aandelen en contanten.

Verfproducent Axalta is in gesprek met Nippon Paint over een mogelijke overname door die Japanse branchegenoot. Het Amerikaanse bedrijf staakte onderhandelingen over een samengaan met het Nederlandse AkzoNobel.

Recordstanden

Verder kijken beleggers uit naar de vergaderingsnotulen van de Federal Reserve. Daarin zal worden gespeurd naar hints over het toekomstige monetaire beleid. Alom wordt verwacht dat de rente in december zal worden verhoogd.

De Amerikaanse aandelenbeurzen in New York eindigden dinsdag op recordstanden. De Dow-Jonesindex sloot met een plus van 0,7 procent op 23.590,83 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2599,03 punten, maar doorbrak eerder op de dag al voor het eerst de grens van de 2600 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 1,1 procent tot 6862,48 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.