Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Unilever overtreft verwachtingen'

'Unilever overtreft verwachtingen'

AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft de verwachtingen afgelopen maanden overtroffen. Dat concludeerde analist Reginald Watson van ING donderdag. Volgens collega-analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen is Unilever goed op weg naar een ,,bestendige margeverhoging".

Unilever meldde eerder op de dag een onderliggende omzetgroei van 4,7 procent over de eerste helft van 2016 en het tweede kwartaal. Dit was sterker dan analisten in doorsnee voorspelden. Die meevaller dankt het concern volgens Watson vooral aan hogere prijzen.

Watson wees verder op de verbetering van de brutomarge met 80 basispunten, die de 'core ebit'-marge met 50 basispunten opvoerde. Unilever gaf daarbij aan dat die verbetering houdbaar is.

Defensief aandeel

Volgens Van Beek is Unilever gelet op het ,,huidige klimaat van extreem lage rente en lage economische groei in Europa" een aantrekkelijk ,,defensief" aandeel. Daarbij heeft de onderneming een hoge blootstelling naar markten waar nog jaarlijks economische groei wordt behaald.

ING handhaafde zijn koopadvies voor het aandeel Unilever. Ook Theodoor Gilissen hield vast aan het advies aanbevolen. Het aandeel Unilever noteerde donderdag rond 12.30 uur 0,1 procent in de plus op 41,95 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links