Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Schlumberger schrapt 2000 banen

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - De sterke daling van de olieprijzen blijft oliedienstverlener Schlumberger dwarszitten. De onderneming maakte donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend nog eens 2000 banen te schrappen.

Als gevolg van de banenreductie krimpt het personeelsbestand van Schlumberger tot ongeveer 93.000 werknemers. Eind vorig jaar werd al besloten nog eens 10.000 banen te schrappen bovenop de 20.000 die in de anderhalf jaar daarvoor verloren gingen. Grote olieconcerns hebben in reactie op de lage olieprijzen diep in hun investeringsbudgetten gesneden. Door de besparingen zijn wereldwijd al 250.000 banen verloren gegaan.

De winst van het Amerikaanse bedrijf in het eerste kwartaal halveerde tot 501 miljoen dollar. Wel lag het resultaat een fractie hoger dan waar analisten gemiddeld rekening mee hielden.

Lees over dit aandeel ook

  1. SBM Offshore overtuigt
  2. SBM ruilt belangen uit met partner MISC Berhad

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 22 april 2016 08:00
    Het zal nog wel even duren voor de oliebedrijven weer durven te gaan investeren,nu ja dan is de kans op een meer normale olieprijs (60$)des te groter, gisteren gooide die italiaan weer lelijk roet in het eten,men verwacht altijd veel van hem,maar hij heeft niets meer te bieden,hij heeft al zijn kruit al verschoten,daarom hief hij een glas,deed daarna een plas en liet alles gewoon zo als het was,gevolg,zoals altijd de laatste tijd ,de beurs veert even 2 a 3 punten op,om vervolgens het dubbele te gaan dalen,als hij(draghi) nu eens die 80 miljard per maand in duurzame energie zou steken,dan creeert hij volop werkgelegenheid,verlaagd op termijn het energie kostenplaatje van de burger,die daardoor meer gaat investeren,gevolg: stijgende inflatie naar een gezonde 2%,dan maak je echte waarde die altijd loont,nu maakt hij alleen maar kunstmatige schuld,die op een gegeven moment als een boemerang terug komt,de beurshemel is een beetje bewolkt,al zit de olieprijs weer in de lift,hopenlijk gaat die de kar voorwaarts trekken,het hoeft niet elke dag een mercedes winst te zijn,een kiaatje is ook een prima wagentje,succeces!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.