Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzetgroei moeder MediaMarkt door online

DÜSSELDORF (AFN) - De omzet van Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt is in zijn afgelopen gebroken boekjaar gegroeid. Dat heeft het Duitse bedrijf voornamelijk te danken aan meer onlineverkopen. Ook de diensten die het bedrijf aanbiedt, zoals onder meer reparatie en financiering, draaien goed.

De totale omzet van Ceconomy groeide met 1,3 procent naar 22,2 miljard euro. De vergelijkbare omzet ging zelfs met 1,9 procent omhoog, waarbij Duitsland, Spanje en Turkije de snelst groeiende markten waren. De omzet uit onlineverkopen viel zelfs 23 procent hoger uit en inmiddels is ongeveer 1 op de 9 verdiende euro's van de totale omzet afkomstig uit internetverkopen.

De operationele winst nam met met 5 miljoen euro toe ten opzichte van een jaar eerder en bedroeg 471 miljoen euro. Voor volgend jaar wil Ceconomy de SmartBars, waar klanten terecht kunnen met vragen over hun mobiele telefoon of computer, in meer winkels en markten beschikbaar maken. De winkelketen verwacht dan de omzet weer iets verder te kunnen laten stijgen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links