Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Viacom-topman krijgt 72 miljoen dollar mee'

NEW YORK (AFN) - Mediabedrijf Viacom en grootaandeelhouder Sumner Redstone zijn het na maanden gesteggel eens geworden met topman Philippe Dauman over het beëindigen van diens contract. Dauman krijgt 72 miljoen dollar mee van het moederbedrijf van zenders als MTV, Comedy Central en Nickelodeon, zo melden ingewijden vrijdag.

De schikking is kostbaar, maar wordt toch gezien als een overwinning voor de 93-jarige Redstone en zijn dochter Shari. De twee hebben samen een controlerend belang van 80 procent in Viacom en proberen Dauman al tijden te lozen. Daarmee wilden ze onder meer voorkomen dat hij een grotere vinger in de pap zou krijgen bij een overlijden van Redstone senior.

Dauman was naar de rechter gestapt en claimde dat Redstone mentaal niet meer in orde zou zijn en onder druk zou worden gezet door zijn dochter. Er moest een arts aan te pas komen om de claim over Redstones gezondheid te weerleggen.

Belang

Het bereikte akkoord betekent dat Dauman het bestuur verlaat. Hij blijft tot medio september commissaris, waarbij hem de gelegenheid wordt geboden zijn belang in Viacom te verkopen.

De machtsstrijd drukte een stempel op de bedrijfsvoering bij Viacom. Een poging om filmdivisie Paramount af te stoten leverde nog niets op en het bedrijf slaagde er ook nog niet in om lucratieve streamingdeals voor internetvideo's af te sluiten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.