Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Werkloosheid daalt opnieuw

AMSTERDAM (AFN) - De werkloosheid is in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 8000 per maand gedaald. Het aantal werklozen kwam in april uit op 456.000, aldus het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) donderdag. Dit is 5,1 procent van de beroepsbevolking.

Het aantal mensen met betaald werk is in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 9000 per maand toegenomen. Uitkeringsinstantie UWV telde eind april 401.000 WW-uitkeringen. Dat is een daling van 3,2 procent ten opzichte van maart. Vooral het aantal uitkeringen aan jongeren daalde fors.

Onder 55-plussers was de afname het minst sterk. Naar sector bekeken bleef alleen het aantal uitkeringen vanuit de banken vrijwel gelijk aan dat van maart. De overige sectoren lieten een daling zien van het aantal uitkeringen. De uitzendsector, waar veel jongeren werken, kende de grootste afname.

Daling WW-uitkeringen

Het aantal WW-uitkeringen was eind april bijna 60.000 lager dan een jaar geleden, een daling met 12,8 procent. De afname onder 55-plussers blijft met 7,2 procent achter bij de gemiddelde daling.

UWV verstrekte in de eerste vier maanden van dit jaar 148.000 nieuwe WW-uitkeringen, 21 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Bijna alle sectoren telden in 2017 minder nieuwe uitkeringen dan in 2016. Alleen vanuit de bankensector en de metaalindustrie steeg het aantal uitkeringen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.