Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen Europa noteren in de plus

Beurzen Europa noteren in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters gingen vooruit, geholpen door het wegebben van de spanningen rond Noord-Korea. Op het Damrak was Heijmans een grote uitblinker vanwege bemoedigende resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.55 uur 0,7 procent hoger op 526,28 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 794,53 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 1,1 procent bij.

Bij de kleinere bedrijven in Amsterdam dikte Heijmans 10 procent aan. Het bouwbedrijf wist in de eerste jaarhelft weer winst te boeken na een verlies een jaar eerder. In de MidKap gingen branchegenoten Arcadis en BAM tot 2,6 procent vooruit.

Vrede

AEX-fonds AkzoNobel won 1 procent. Het verf- en chemieconcern heeft voorlopig vrede gesloten met zijn activistische grootaandeelhouder Elliott. Elliott staakt voorlopig zijn pogingen om president-commissaris Antony Burgmans uit het zadel te wippen en steunt de opsplitsingsplannen en de benoeming van Thierry Vanlancker tot topman van Akzo.

Grootste stijger in de hoofdindex was evenwel verzekeraar Aegon die 2,5 procent steeg. Telecomconcern Altice stond onderaan met een min van 2,7 procent.

Fiat Chrysler

Beleggers waren verder te spreken over de resultaten van Kendrion (plus 2,9 procent). De producent van elektromagnetische componenten sloot het tweede kwartaal af met fors meer winst. De cijfers van automatiseerder ICT Group (min 2,9 procent) en softwarebedrijf Tie Kinetix (min 4,2 procent) overtuigden daarentegen niet.

Buiten Nederland was Fiat Chrysler in trek, met een plus van dik 3 procent in Milaan. Er gaan geruchten dat verschillende Chinese partijen een bod voorbereiden op de Italiaans-Amerikaanse autobouwer.

Euro

In Londen steeg de Britse bouwer Balfour Beatty meer dan 6 procent na beter dan verwachte halfjaarcijfers. Carlsberg zakte in Kopenhagen juist bijna 3 procent. De Deense bierbrouwer zag de omzet in het tweede kwartaal groeien, maar verkocht per saldo minder bier dan een jaar eerder.

De euro was 1,1697 dollar waard, tegen 1,1725 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie klom 0,2 procent in prijs tot 47,67 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 51,01 dollar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 16 augustus 2017 16:28
    Ja niet alleen trump en consorten weten plussen op de borden te toveren,ook bij ons lijkt de lente weer gekeerd,alles staat fris groen,nu ja,alles,er zijn altijd een paar spelbrekers.
    Mijn geliefde metaaltjes staan in ieder geval wel helder groen,gisteren mopperde ik op aperam,maar vandaag maakt hij het ruimschoots goed.
    Noord-korea lijkt af te zien van raketten naar amerikaanse eilanden te schieten,maar mijn andere metaaltjes gaan wel als een raket,gelukkig zijn die nogal vredelievend!!
    Ook shelletje veert op en als nu voor de zoveelste keer het amerikaanse oliecijfer naar beneden gaat,dan lijkt het er verdacht veel op dat de amerikaanse oliebaronnen onvoldoende knaken hebben om nieuwe putten te slaan en gaat ook amerika,ongewild,gas terug nemen.
    Morgen weer 2 oude vlammen met cijfers,boskalis en nn,bosje staat met rede laag,nn staat weer prima,ik denk dat er niet veel gebeurt,rustig aan,is mijn motto,dan breekt het lijntje niet,Sukkerdesessio!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links