Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
SBM: timing nieuwe schikking nog onduidelijk

SBM: timing nieuwe schikking nog onduidelijk

OSLO (AFN) - Het is moeilijk iets te zeggen over de timing van een nieuwe schikking voor SBM Offshore in de Braziliaanse Petrobras-corruptiezaak. Dat zei financieel topman Peter van Rossum woensdag tijdens een presentatie in Oslo. Wel gelooft hij dat de fundamenten voor een akkoord er zijn, zo gaf hij aan.

Justitie in het Zuid-Amerikaanse land keurde onlangs een schikking af die de maritiem dienstverlener met de autoriteiten over de zaak had gesloten. Het bedrijf gaf toen aan dat het daar opheldering over heeft gevraagd.

Medewerkers van SBM en een aantal andere bedrijven betaalden jarenlang steekpenningen in Brazilië om opdrachten van staatsoliebedrijf Petrobras binnen te slepen. SBM was half juli een schikking overeengekomen, waarbij het de Braziliaanse overheid in termijnen een kleine 163 miljoen dollar zou betalen. Daarnaast zou het bedrijf afzien van bonussen bij toekomstige contracten met Petrobras. Die bepaling vertegenwoordigde een huidige waarde van nog eens 112 miljoen dollar.

Hoewel voor de schikking eigenlijk slechts 245 miljoen dollar apart was gezet, werd de schikking goed ontvangen, omdat daarmee de kwestie eindelijk afgerond zou zijn. De schikking moest nog wel worden goedgekeurd door instanties, maar dat leek op voorhand een hamerstuk. Analisten wezen eerder op de mogelijkheid dat de maritiem dienstverlener de dupe is geworden van een machtsstrijd tussen Braziliaanse autoriteiten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust kopen verkopen
SBM Offshore kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.