Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Overleg Ahold Delhaize cruciaal voor synergie'

'Overleg Ahold Delhaize cruciaal voor synergie'

AMSTERDAM (AFN) - De onderhandelingen die Ahold Delhaize voert met zijn belangrijkste leveranciers over een verlaging van de prijzen zijn van cruciaal belang voor het behalen van de synergiedoelstellingen van het Nederlands-Belgische supermarktconcern. Dat schrijft KBC Securities.

Dinsdag werd bekend dat branchevereniging FNLI een klacht heeft ingediend bij de Stuurgroep Eerlijke Handelspraktijken over Ahold Delhaize. Sinds de fusie zou het supermarktconcern minder willen betalen aan zijn belangrijkste leveranciers en dat is volgens de levensmiddelenvereniging tegen de regels. De Belgische tegenhanger BABM dient eveneens een klacht in over de kortingen die Ahold Delhaize sinds de fusie eist.

KBC stelt 50 tot 60 procent van de beoogde 500 miljoen euro aan synergievoordelen moet komen uit inkoop, waarvan twee derde bij A-merken. Daarom zijn de onderhandelingen van groot belang voor Ahold Delhaize, stelt de bank, die een buy-advies heeft voor het aandeel.

Verslechtering

ING meldt dat de recente ontwikkelingen rond de leveranciers nog niet noodzakelijk wijzen op een verslechtering van de gesprekken. Mochten die onderhandelingen echter steeds moeizamer worden, dan kan dat volgens de bank wel negatieve gevolgen hebben voor de operaties in Europa, aldus ING. Het advies is buy.

Ahold Delhaize noteerde woensdagochtend omstreeks 09.35 uur 1,1 procent hoger op exact 21 euro. Daarmee was het de grootste stijger in de AEX.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  2. 14 feb Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 september 2016 11:01
    Wat de economie echt zou stimuleren is een plafond aan de toegestane grootte van een onderneming. Er ontstaan steeds meer mega-bedrijven, waar niemand (ook de overheid) meer vat op heeft. De belastingdruk voor deze giganten is minimaal, men lobbyd actief in Brussel en Washington voor meer en meer regels, waar zij wel eenvoudig aan kunnen voldoen maar de kleintjes niet.

    Vervolgens slokken ze steeds meer kleintjes op, terwijl de arbeidsvoorwaarden van de arbeiders steeds slechter worden (argument: marktconform), terwijl de lonen en bonussen van de top steeds exorbitanter worden (argument: marktconform).

    Vind het onbegrijpelijk dat deze twee samen mochten gaan. Maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld UPC en Ziggo. Om nog maar niet te spreken over onaantastbare entiteiten als Google, Apple en Facebook.

    Ze geven nu zelf onomwonden toe dat de fusie alleen zin heeft als ze de toeleveranciers nog verder uit kunnen knijpen. Wat is dan het nut van dit hele gebeuren voor ons? Het betekent enkel dat er iets meer kapitaal verplaatst van de toeleveranciers naar Ahold. Wij hebben er geen klap aan.

    De enige personen die direct baat hebben bij deze fusie blijken dus de bestuursvoorzitters te zijn, die hier miljoenen-bonussen voor ontvangen. Maar dat zal wel niet hun beweegreden zijn? Toch?!?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ahold Delhaize Koninklijke

28,440 30 apr
+0,330 +1,17%
Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links