Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Etihad verdubbelt belang Jet Airways'

MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - De Arabische luchtvaartmaatschappij Etihad Airways verdubbelt naar verluidt haar belang in het Indiase Jet Airways. Dat meldden bronnen rond de luchtvaartonderneming. Het in financiële problemen verkerende bedrijf is naarstig op zoek naar geld om aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen.

Met een belang van 49 procent zou Etihad de grootste aandeelhouder worden. Naresh Goyal, de oprichter en ook president-commissaris bij Jet, geeft daarbij zijn controlerende belang van 51 procent op. Hij houdt daar naar verwachting zo'n 20 procent van over. Voor Etihad was dit een belangrijke voorwaarde om meer geld in Jet te steken.

Goyal zou eerder al hebben toegezegd om zijn controlerende belang in de noodlijdende luchtvaartmaatschappij te verkopen. Hij zou dat aan drie potentiële investeerders hebben beloofd. Naast Etihad zou het gaan om het Indiase Tata Group en een consortium van Air France-KLM en Delta Air Lines.

Lening

Jet heeft begin dit jaar al een aflossing op een lening gemist. Het bedrijf schreef in negen van de elf laatste jaren rode cijfers als gevolg van de enorme prijsdruk op de intens competitieve Indiase luchtvaartmarkt.

Het bedrijf zelf ontkent overigens dat er gesprekken zijn gevoerd of beslissingen zijn genomen over de verkoop van belangen. Het aandeel Jet liet een koerssprong van circa 17 procent zien op de beurs in Mumbai.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Bank of America verlaagt koersdoel Air France-KLM
  2. Air France-KLM opvallend laag gewaardeerd

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.