Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Vooruitblik: 'Sligro groeit gestaag verder'

AMSTERDAM (AFN) - Sligro zal over het derde kwartaal een gestage groei van de omzet laten zien. Daarmee zal de trend van de eerste jaarhelft worden voortgezet. Dat stellen analisten van Rabobank, vooruitblikkend op het tussentijdse handelsrapport die de groothandel in voedsel en supermarktexploitant donderdag publiceert.

Rabo voorziet een autonome omzetgroei van 1,5 procent bij Foodservice en Food retail. Voor beide onderdelen ziet de bank een beperkte inflatie en volumegroei van 1 tot 1,5 procent. Daarbij gaat Rabo uit van een negatief effect op de omzet van Foodservice door de lagere omzetten bij Rooswinkel en HTS.

De bank voorziet voor het vierde kwart een versnelling van de autonome omzetgroei ten opzichte van het derde kwartaal. Dat komt voor een groot deel door week 53 die als extraatje in het kwartaal zit. Vanaf 2016 zal de omzet naar verwachting met 4 procent per jaar toenemen. Daarbij voorziet de bank groei van het bedrijfsresultaat (ebit) met 8 procent.

Volgens de bank, die een koopadvies voor het aandeel hanteert, zal Sligro onder meer profiteren van het aantrekken van de economie. Ook zal het bedrijf voordelen halen van de uitrol van het nieuwe concept en groei in België. Mogelijk zal het bedrijf op den duur één of twee middelgrote overnames doen, aldus de bank.

Lees over dit aandeel ook

  1. Zal het Sligro lukken om de marge op te krikken?
  2. Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Sligro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.