Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Studio's en themaparken helpen Disney vooruit

BURBANK (AFN) - Entertainmentconcern Walt Disney heeft het afgelopen kwartaal fors betere resultaten geboekt ten opzichten van een jaar eerder. Met name de themaparken en resorts brachten meer geld op, terwijl ook werd geprofiteerd van goede prestaties van de Disney Studio's. Het bedrijf zelf zegt op de juiste wijze de vertaalslag te maken van populaire filmtitels als Black Panther en Avengers: Infinity War, naar andere onderdelen van het bedrijf.

Disney zag de omzet in het tweede kwartaal van zijn boekjaar met 9 procent stijgen tot ruim 14,5 miljard dollar. De nettowinst viel bijna een kwart hoger uit op 2,9 miljard dollar. Bij de filmstudio steeg de omzet met 21 procent tot 2,4 miljard dollar. De resorts en themaparken waar daarnaast goed voor 4,9 miljard dollar, 13 procent meer dan een jaar eerder, geholpen ook door de gunstige timing van de paasdagen. De operationele winst bij deze onderdelen steeg met ruim een kwart.

Verder verdient Disney geld met zijn medianetwerk, waar de opbrengsten 3 procent hoger uitvielen. Consumentenproducten en interactieve media brachten 2 procent meer op. De winst bij deze divisies viel op jaarbasis wel lager uit.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links