Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'UniCredit wil fusie met SocGen'

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank UniCredit bekijkt een fusie met de Franse branchegenoot Société Générale. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden rond de onderhandelingen.

Naar verluidt werkt UniCredit-topman Jean-Pierre Mustier al enige tijd aan het plan, net als bestuurders van SocGen. Mustier was eerder hoofd van de zakenbankdivisie van de Franse bank. De gesprekken zijn overigens nog in een vroeg stadium en kunnen nog vertraagd worden door de recente politieke onrust in Italië. Die onrust zorgde al voor een vertraging van de planning rond de mogelijke fusie, aldus Financial Times.

Vorig jaar werd nog gemeld dat UniCredit, de grootste bank van Italië, een fusie overwoog met het Duitse Commerzbank. Commerzbank zou die Italiaanse toenadering hebben afgeslagen.

UniCredit en SocGen behoren tot de grootste banken van Europa. De beurswaarde van UniCredit bedraagt circa 33 miljard euro en die van SocGen ongeveer 32 miljard euro. Overigens wordt verwacht dat bij een eventuele fusie toezichthouders kritisch zullen zijn, mede door de sterke marktpositie die het gecombineerde concern zou innemen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Société Générale kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.