Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Week 6. Was het dit nu !

84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 tatje 6 februari 2016 16:50
    Ik vraag me eerlijk gezegd af, waar ik de energie vandaan haal, om weer een draadje te openen.
    Lijkt zo zinloos.

    Lijkt op een soort dwangneurose: laten zien dat de VS en UK bij Manpower Q4 door het putje gaan en Q1 met een stijgende euro, er nog een schepje bovenop doet.
    Beste Mona, kan dat ook voor Adecco gelden !

    Een artikel van Rein Schutte van indexus !

    za 06 feb 2016, 11:46

    Recessie angst slaat toe
    Johan Wiering



    In de afgelopen week gingen aandelen weer in de uitverkoop, door de toegenomen vrees dat de Amerikaanse economie in een recessie terugvalt. Ook de terugval van de dollarkoers drukte op het sentiment. Marktanalist Rein Schutte van Indexus kijkt voor volgende week dan ook vooral uit naar nieuwe macrocijfers uit de VS, waaronder de detailhandelsverkopen.

    Eind januari schatten de door the Financial Times geraadpleegde macro-economen de kans op een recessie op 20%. Of dit een reëel percentage is, durft Schutte niet te zeggen. ,,Maar het is duidelijk dat de groei van de Amerikaanse economie afzwakt. Ook de dienstensector draait inmiddels minder goed, zo bleek uit de inkoopmanagersindex over januari.”

    Vrijdag kwam daar nog een zwak banenrapport over januari bovenop. Waar economen op een vooruitgang van ongeveer 190.000 rekenden, kwamen er slechts 151.000 banen bij. ,,Hopelijk kunnen nieuwe macrocijfers de recessieangst enigszins wegnemen, waaronder de vrijdag te publiceren detailhandelsverkopen over januari”, aldus Schutte.

    Europese beleggers leden ook onder de terugval van de dollarkoers, die het gevolg is van de afgenomen kans op een spoedige renteverhoging in de VS. Schutte: ,,Door de verlaagde groei- en inflatieverwachtingen rekenen economen voor dit jaar nu op hooguit 1 tot 2 rentestappen. Een lagere rente maakt de dollar minder aantrekkelijk.”

    Beleggers bleven de afgelopen week ook weer in de ban van de bewegingen van de olieprijzen, zo benadrukt Schutte. ,,De correlatie met de aandelenbeurzen is de laatste tijd wel erg groot. Beleggers vrezen de gevolgen van de lage prijzen voor de oliemaatschappijen en hun toeleveranciers, maar ook voor de leningen aan de sector.”

    De marktanalist zou graag zien dat de focus meer naar de bedrijfscijfers verschuift. ,,Deze voldoen over het algemeen aan de verwachtingen. Zeker voor grote Nederlandse bedrijven, met uitzondering van ArcelorMittal.”

    Natuurlijk weer een stuk uit het bovenstaande stuk !

    De marktanalist zou graag zien dat de focus meer naar de bedrijfscijfers verschuift. ,,Deze voldoen over het algemeen aan de verwachtingen. Zeker voor grote Nederlandse bedrijven, met uitzondering van ArcelorMittal.”

    Het lijkt op HEEL erg, maar die Amerikanen hebben al 5 jaar hun bordje meer dan leeg gegeten.
    Nu ligt er niet meer zoveel op het amerikaanse bordje en concluderen ze in Europa ook dat ONS bordje niet meer zo vol is.

    Kusadasi wees ons op de feiten bij Manpower Q4.

    Tegen constante koersen de USG PEOPLE landen, want USG PEOPLE heeft niets met koersverschillen te maken.
    Frankrijk Q4 + 6%
    Duitsland Q4 moeilijk ivm overnames
    Nederland Q4 + 1%
    Belgie Q4 + 1%

    In het artikel van Andre Sterk DOW JONES stond ( met goed vinden van ROB ??)
    Vrijdag 26 februari publiceert USG zijn cijfers over het vierde kwartaal van 2015 en het gehele boekjaar. In december hield de groei aan. Januari verloopt, na een goede start, volgens Zandbergen positief. Naar het zich laat aanzien, zit USG met een omzetgroei van minimaal 10% in het vierde kwartaal duidelijk boven de markten waar het in actief is.

    Zou Andre Sterk met zijn minimaal 10% in de buurt komen van mijn prognose !

    Q4 2015

    USG PEOPLE 11% omzet groei

    omzet 672
    brutowinst 138
    kosten 94
    ebitda 44
    afschrijvingen 3,6
    ebita 40,4

    Bruto marge 20,5%
    kosten ratio 14%
    ebita marge 6%

    Kosten Q3 lager 3,2 optimalisatie en 2 seizoensinvloed tov van Q2
    Optimalisatie 20 en 6 is 6,5 per kwartaal
    Dus kosten zouden 6,5 min 3,2 is 3,3 minder kunnen zijn dan Q3 in Q4
    Voor de zekerheid op 94 blijven zitten.

    Dat LIJKT op andere koek bij USG PEOPLE in de USG PEOPLE landen dan bij Manpower.

    Kijk je bij Manpower naar:

    Q4 2015

    US -5% change -5% tegen constante koersen.
    Dus in de VS een omzetdaling in Q4 tegen constante koersen van 5%.
    Hallo 5% daling in omzet.

    UK -9% -5%
    In de UK een 9% daling, 4% door koersverschillen en 5% tegen constante koersen.

    Ik moet erbij zeggen, dat Adecco in euros noteert !

    Gaat Adecco dus in Q4 een beetje op Manpower lijken, dan zijn de rapen gaar.

    Over Q1 2016 wil ik geeneens praten, want momenteel stijgt de euro tov de dollar en het pound.

    Want een omzetdaling tegen constante koersen, wordt dan VERGROOT door koersverschillen.

    TJA.

    Sommigen moeten dit 2 maal lezen en anderen jammer dan !

    En wat doen we in Europa, de groei alleen lichtjes naar beneden bijstellen en zeggen waar eventuele wakken kunnen voorkomen.

    Maar het gaat nog steeds goed ( laten we zeggen niet slecht ) in Europa.

    Zie wel dat grote uitzenders met belangen in VS UK Nordics, behoorlijk dun gaan :-)

    Ave.

    Verheug me er heel erg op, dat ik na juni bijna niet meer achter de PC zit, maar met de voeten in de warme zee ( als alles doorgaat, zoals het het nu uit ziet)

  2. [verwijderd] 6 februari 2016 17:15
    Tatje, je was me NET voor, onderstaand mijn 'opening' voor het weekdraadje. Heb nog steeds positie in USG dus voel me nog gelegitimeerd :)

    Ik zit er nog in, want acht de kans op terugtrekken bod Recruit vooralsnog gering, en zie significante kans dat Adecco toch nog gaat schakelen.

    Tatje schreef vorige week dat overname door Adecco strategisch wel te verdedigen is, verbetering mix omdat Benelux andere timing laat zien dan het overig Adecco portfolio, ben het daar wel mee eens.

    De relatie Alain-USG die ook al eerder door Tatje is geschetst maakt voor mij bod van Adecco extra geloofwaardig, persoonlijk/affectief motief in de bedrijfstop kan m.i. in dergelijke processen de doorslag geven, de rest is business rationaliteit en die is buigzaam.

    Ik vraag me nog altijd af waarop is gelet bij het scouten van Hans Ploos, die Dominique de Daniel heeft opgevolgd als CFO. Hans Ploos, ca 15 jaar ouder en ervaren als CEO.

    Waarom niet een nieuwe CFO intern laten doorstromen, met perspectief op opvolging van Alain over aantal jaren. Dat gaat Hans vermoedelijk niet doen. Waarom niemand van binnen de sector. Wat in het profiel van Hans Ploos maakt hem de beste kandidaat. Vanuit welke motivatie pakt CEO Hans de CFO-rol binnen Adecco op, persbericht geeft m.i. op dergelijke vragen geen antwoord. Kans blijft m.i., dat Hans er niet voor de volle termijn is ingestapt.

    Daarbij grote kans dat Hans en Alex elkaar kennen. Er bestaat zeker nog katholieke elite en die weet elkaar goed te vinden. Hans Ploos, afstammeling van een van Nederlands belangrijkste kunstverzamelaars en adellijke, katholieke familie. In zijn vorige functie nog ingeschakeld door die andere katholieke familie, om als co-CEO Philip Brenninkmeijer te ondersteunen in zijn rol binnen de bedrijven.

    Alex Mulder, mecenas van katholieke komaf en sponsor van diverse katholieke initiatieven waaronder van Huub Oosterhuis, de onderpaus van Amsterdam. De kans dat Hans Ploos en Alex Mulder elkaar kennen, lijkt mij tamelijk groot.

    Wellicht liggen er relationeel sterkere en verder gevorderde structuren tussen de top van USG en Adecco dan vooralsnog uiterlijk bekend. Alain, Rob en Alex, kortom beide CEO's en de grootaandeelhouder, dat weten we zeker, maar mogelijk ook Alex en Hans, allen op constructieve basis met elkaar verbonden. Zakendoen met een Zuid-Europese slag. CEO van Philips Benelux vertelde ooit, zaken doen in Belgie, is vergelijkbaar met zakendoen in Zuid-europa, dat loopt anders, relationeler, voorgekookt, niet vergelijkbaar met hier. Waar zou onze belg Alain staan in dit spectrum.

    Bod door Manpower geloof ik niet zo in, zie geen duidelijke strategische fit, bij Adecco zit USG strategisch misschien niet in de sweet spot maar desalniettemin voor Adecco zeker interessant, zoals ook door Tatje al herhaaldelijk nadrukkelijk is voorgecijferd.

    Na de presentaties van Adecco in januari en vooral de manier waarop ze omgingen met de beantwoording van de vragen zie ik Adecco deze move wel maken. Bovenstaande connecties in ogenschouw genomen blijf ik voorlopig nog even zitten.
  3. forum rang 6 tatje 7 februari 2016 11:05
    Ha Baudolino, klasse, dat jij een aantal punten belicht, die ik ook belangrijk vind.

    Een AB voor een grotendeels andere, maar zeker belangrijke invalshoek :-)

    - Recruit blijft en adecco kan nog steeds.
    - USG PEOPLE is interessant voor de balans door de cyclus heen van adecco
    - 6% ebita marge door de cyclus heen, met misschien 1,5% ebita marge meer door synergie voor adecco.
    Natuurlijk weet ik niet of Rob overdrijft, maar in 2014 kreeg ik nog een bericht uit "" de top "" Qua winstgevendheid zitten we in de voorhoede en ik ben het daar mee eens.
    - de connection tussen Alain Dehaze en Rob en USG PEOPLE als bedrijf, kan een rol spelen.
    - strategisch, winstgevendheid is USG PEOPLE voor mij ook top, vooral in de Benelux.
    - een belgische CEO en een nederlandse CFO, met een belgisch hoofd Noord Europa ( Nordics en Benelux )kunnen een rol spelen.
    - Hans Ploos van Amstel misschien met "" de herdertjes lagen bij nachten "" contacten met Alex Mulder.
    - niet vergeten de contacten tussen de oude adecco CEO Patrick De maiseneire en lid van de raad van commissarissen van USG PEOPLE Thijs, momenteel bij Delhaize.
    - manpower heeft EEN USG PEOPLE ook nodig, maar of het past in de strategie, denk het ook niet.

    Ik ben en blijf ook van mening, dat er nog niets valt uit te sluiten.
  4. jessebrown 7 februari 2016 11:15
    Een AB tje voor de heren Tatje en Boudelino volhouders en genoeg redenen om nog te
    blijven zitten,ook zeker de motivatie dat Recruit zich vastbijt aan USG en daardoor
    de laatste 0,35 euro zeker in vizier gaan komen,ik heb nog wat calls juni 12 en 14
    daar wil ik de volle premie van verzilveren,wel meer als de helft verkocht en daarmee leuke ritjes mee gescoort,shell AM post Alcoa BHP Ing en Commerzbank ook
    een positie in Euronav en Nystar long.Ik ben wel van mening dat we in een Bearmarket beland zijn,met felle oplevingen maar in een downtrend de vooruitzichten van de wereldeconomie verslechteren in rap tempo en daardoor zouden Adecco of een Manpower kunnen besluiten om geen grote overnames te gaan doen het blijft poepie link op de beurzen .Alaaf!
  5. forum rang 6 tatje 8 februari 2016 11:14
    Tja !

    Het consortium van Gilde, daar zitten todlin en navitas ook in ?

    Zijn ook grootaandeelhouder in Reesink !

    Dubbele petten :-)

    Als kleine aandeelhouder, wordt je voorgekookt, gekookt en opgegeten.

    Als je al van de beurs wil, dan doe je het ZO.

    Al 73% heeft onherroepelijk toegezegd.

    Dasss wat anders dan de 20% van Alex !

    ma 08 feb 2016, 08:19

    Gilde-consortium wil Reesink overnemen


    AMSTERDAM (AFN) - Een consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners heeft overeenstemming bereikt met de handelaar in landbouwmachines Reesink over een overname. De prijs per aandeel bedraagt 101 euro in contanten.

    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over Reesink Koninklijke

    Het bod ligt ruim 29 procent hoger dan de slotkoers van Reesink op de Amsterdamse beurs afgelopen vrijdag en wordt unaniem gesteund door het bestuur en de raad van commissarissen van Reesink. Verder heeft bijna 60 procent van het uitstaande aandelenkapitaal zijn stukken onherroepelijk toegezegd.

    Tot het consortium van Gilde behoren ook aandeelhouders van Reesink: Todlin en Navitas Capital. Als ook hun belangen worden meegerekend gaat het om 73,3 procent. Op basis van 1,4 miljoen uitstaande aandelen zou de waarde van het bod ruim 141 miljoen euro bedragen.

    Geen reorganisatie of banenverlies

    Volgens een verklaring zal het consortium de strategische ambities van Reesink volledig ondersteunen en financiering bieden voor overnames. Er zal geen reorganisatie of banenverlies plaatsvinden bij Reesink als gevolg van de deal en het management blijft ongewijzigd. Ook de bedrijfsnaam blijft Reesink en het hoofdkantoor blijft in Apeldoorn.

    Topman Gerrit van der Scheer van Reesink gaf in een toelichting aan dat het bod in het belang is van alle belanghebbenden, waaronder de huidige aandeelhouders. President-commissaris Cees Veerman van Reesink stelde dat dankzij het instappen van het consortium de positie van Reesink voor duurzame groei op de lange termijn verder wordt versterkt.

    Gilde stelde dat het onder de indruk is van de wijze waarop het management van Reesink het bedrijf heeft uitgebouwd, door middel van autonome groei en een strategie van overnames.

    Wil toch nog even een stukje uit "" het bod "" voor USG PEOPLE halen.

    UNANIEM AANBEVOLEN DOOR DE RAAD VAN BESTUUR EN RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN USG PEOPLE
    De raad van bestuur (de “Raad van Bestuur”) en raad van commissarissen (de “Raad van Commissarissen”) van USG People, (tezamen de “Raden”), hebben gedurende het hele proces rekening gehouden met zowel het belang van alle stakeholders als het maximaliseren van waardecreatie. Bij het komen tot hun aanbeveling hebben de Raden het voorgenomen bod van Recruit zorgvuldig overwogen en het bod uitvoerig geëvalueerd in het licht van de strategische opties van USG People, inclusief stand-alone scenario’s, en de mogelijkheid onderzocht voor een combinatietransactie met geselecteerde concurrenten. Gedurende de besprekingen met Recruit zijn de Raden veelvuldig bijeengekomen om de ontwikkelingen in het proces en de belangrijkste beslissingen daaromtrent te bespreken.

    Hier een stukje uit !

    Bij het komen tot hun aanbeveling hebben de Raden het voorgenomen bod van Recruit zorgvuldig overwogen en het bod uitvoerig geëvalueerd in het licht van de strategische opties van USG People, inclusief stand-alone scenario’s, en de mogelijkheid onderzocht voor een combinatietransactie met geselecteerde concurrenten.

    FF een hoogtepuntje uit het voorgaande stuk.

    en de mogelijkheid onderzocht voor een combinatietransactie met geselecteerde concurrenten.

    Lezen we het goed !

    USG PEOPLE heeft dus ook een combinatietransactie met geselecteerde concurrenten onderzocht.

    Hallo hier Rob: Alain wil je de Benelux niet kopen, dan ga ik Randstad bellen of zij interesse hebben in Frankrijk en Duitsland.

    Dus Adecco, Manpower en Randstad zijn benaderd en gevraagd hebben jullie interesse in USG PEOPLE, als geheel of ieder een stuk.

    Dus Adecco de Benelux en Randstad eventueel Frankrijk en Duitsland.

    Frankrijk en Duitsland omzet 750 voor zeg 325.

    Blijft over 1,6 miljard min 325 is 1,275 miljard.

    Een schuld die misschien 50 miljoen lager kan, veel cash Q4 en CICE 2015 ook verkocht.

    1,275 min 50 miljoen is 1225 miljoen.

    Adecco via via een belang opgebouwd, waarde 75 miljoen.

    Dus de Benelux USG PEOPLE voor 1150 miljoen, een Benelux dat in 2017 naar 2 miljard gaat.

    Nemen we de ebitda niet de laatst 4 kwartalen per 30 september, maar de laatste 4 kwartalen per 31 dec 2015, dan is de ebitda misschien, 12 miljoen hoger.

    Ik kan me dus niet voorstellen dat adecco de Benelux niet voor 1150 miljoen wil.

    Misschien moet adecco 2 maal hoger, dus 1250 en eventueel 1350.

    Als Rob een ebita marge gemiddeld door de cyclus heen voorspelt van 6% en Frankrijk en Duitsland worden verkocht, dus alleen de Benelux blijft over, dan denk IK aan een ebita marge gemiddeld door de cyclus heen van zeker 7% en 1,5% aan synergie.

    8,5% ebita marge gemiddeld door de cyclus heen en een omzet die in 2017 naar 2 miljard gaat in de Benelux.

    En dat Benelux pareltje misschien voor 1250 ( 1 maal 7,5% )en een nieuwe concurrent buiten het vaste land van Europa.

    Ik kan niet geloven, dat de peers dit laten gebeuren.

    Maar ja, wij wikken en zij beschikken.

    ALAAF !

    Ik moet het ff zeggen.

    In Duitsland hebben de optochten die om half elf zijn begonnen geen last van het weer.

    Zouden die Limburgers nu zo stom zijn :-)
  6. RRPP 8 februari 2016 11:51
    USG was al te klein voor het tafellaken, dus Recruit blijft dat ook.(tenzij zij meerdere overnames zullen doen in Europa, nadat zij de USG parel definitief binnen hebben).

    Adecco, Manpower en Randstad zijn daarvan dus nog steeds niet onder de indruk.
    Tot de cijfers USG verwacht ik nog geen update, dan wel overtreffend bod.
  7. [verwijderd] 8 februari 2016 13:14
    quote:

    tatje schreef op 8 februari 2016 11:14:

    Ik moet het ff zeggen.

    In Duitsland hebben de optochten die om half elf zijn begonnen geen last van het weer.

    Zouden die Limburgers nu zo stom zijn :-)

    Tsja hier strak blauwe lucht en lekker zonnetje, wel optocht afgelast.
    Balen voor de horeca, toch altijd vroeg druk in de stad.
    Tatje jij als oud disco-uitbater, hier eentje uit de oude doos www.youtube.com/watch?v=iHC_u7Dusx0

    Stel dat er bod komt, wat is dan goede timing.
    Cijfers zullen goed zijn, dus zou zeggen na de cijfers, extra overtuigingskracht richting achterban.

    Anderzijds zal een concurrerend bod ook getoetst moeten worden AFM etc. als dat 12 weken is, stem je dit qua timing dan wel of niet noodzakelijk af op termijnen van bestaand bod. Eens goed naar kijken zodra prospectus is verschenen.

  8. forum rang 6 tatje 8 februari 2016 13:48
    Ja baudolino,

    Brunssum een disco en op het vrijthof Maastricht de Momus.

    2 weken bijna dag en nacht bezig, maar met plezier.

    Het meeste geld tot Aswoensdag in een plasticzak en dan naar de bank met bijna 2 ton in die zak.

    Tegenwoordig slaan ze je voor een paar euro dood.

    Wat toen kon, kan nu niet meer.

    Maastricht was toen in de zaken op het vrijthof ( wereld ) beroemd, tegenwoordig, zijn die zaken of dicht of hebben alleen een buiten bar, naar binnen, zelfs niet voor het toilet is not done.

    1e jaar dachten wij, we draaien ook hollandse platen, 10 minuten en alleen gefluit van de mensen.

    Maastrichtse muziek en samba di brazil.

    Tja, Maastricht blijft mijn stad :-)

    Wat betreft Synergie SA.

    Nederland 25 miljoen
    Belgie 175 miljoen.

    Dassss te weinig in een regio, waar de omzet nog groeit en die je super belangrijk vindt.

    Maar wij wikken en zij beschikken.
  9. [verwijderd] 8 februari 2016 14:36
    quote:

    tatje schreef op 8 februari 2016 13:48:

    1e jaar dachten wij, we draaien ook hollandse platen, 10 minuten en alleen gefluit van de mensen.

    Maastrichtse muziek en samba di brazil.

    Tja, Maastricht blijft mijn stad :-)

    Wat betreft Synergie SA.

    Nederland 25 miljoen
    Belgie 175 miljoen.

    Dassss te weinig in een regio, waar de omzet nog groeit en die je super belangrijk vindt.

    Maar wij wikken en zij beschikken.
    ja Tatje zoals bij de nodige andere tradities lijkt ook carnaval aan vele ongeschreven regels gebonden, zodoende is het in ieder geval in het Limburgse m.i. een gecultiveerd feest. Nodig geregeld mensen uit, ook dit jaar weer, om mee te gaan, zelf het verschil tussen carnaval en vasteloavend te proeven.

    Heb zelf door jaren heen op diverse plaatsen gevierd ook diverse plekken in Brabant, Duitsland, Zwitserland.

    Overal authentiek plezier mensen die het naar hun zin hebben. Maar laatste jaren kom ik toch ieder jaar terug naar de roots. Zag op TV beelden van carnavalfeestjes elders met technomuziek, guus meeuwis, en over the top muziek carnavalskrakers of hoe men dat daar pleegt te noemen.. Dan blijkt het toch ontdek-je-plekje te zijn, voor mij Venlo.

    Beurs in ieder geval rood getooid vandaag.

    Doelde met complementariteit Synergie erop, dat zijn m.n. in Zuid-Europese landen sterke uitgangspositie hebben en gedegen prestaties hebben laten zien, zodoende complementair aan USG met hoofdzakelijk Beneluxpositie.
  10. gerrit 69 8 februari 2016 23:57
    quote:

    kusadasi schreef op 8 februari 2016 14:32:

    Als je ziet hoe de Europese banken sector naar beneden getrapt wordt dan is het ernstig mis en zien we grote overeenkomsten met 2008,vele grootbanken in de EU al
    20 tot wel 30% lager vanaf begin dit jaar,de DAX zakt door allerlei steunen.
    Het probleem bij veel grote banken is tweezijdig
    a) Zij hebben over het algemeen grote belangen in de olie industrie, die minder waard worden.
    b) Zij verdienen steeds minder aan hun hypotheek portefeuille door de lage rente.
    Alles bij elkaar opgeteld staat het verdienmodel bij de banken zwaar onder druk.
    ABN-AMRO is vandaag zelfs onder de introductie prijs van € 17,75 gezakt.
  11. [verwijderd] 9 februari 2016 07:33
    CBS: productie industrie groeit gestaag Gepubliceerd op 9 feb 2016 om 06:36 | DEN HAAG (AFN) - De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in december 2,4 procent hoger dan in december 2014. Vooral de farmaceutische, metaalproducten- en chemische industrie produceerden aanzienlijk meer, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.De productie van de industrie ligt op het hoogste niveau in bijna vier jaar tijd. De productie van de farmaceutische industrie was bijna 19 procent hoger dan in december 2014. De metaalproductenindustrie produceerde bijna 8 procent meer, de chemische industrie ruim 7 procent.Ook de productie van transportmiddelen groeide harder dan gemiddeld. De voedingsmiddelenindustrie en de rubber- en kunststofindustrie produceerden eveneens meer. De productie van de machine- en elektrische apparatenindustrie lag echter lager dan een jaar eerder. - See more at: www.eurobench.com/Beursnieuws/ANP-090...
  12. [verwijderd] 9 februari 2016 07:38
    Men kan beweren dat een heleboel weer tegen de economische opleving spreekt maar eerlijkheidshalve moet toch ook gezegd worden dat een heleboel problemen gemaakt zijn.

    De olieprijs een paar jaar geleden kon niet hoog genoeg worden en nu kan hij niet laag genoeg zijn.
    Feit is dat een aantal landen niet geliefd zijn en men met man en macht probeert deze onder druk in het gareel te krijgen. Daarbij zijn alle middelen schijnbaar geoorloofd. Mochten ze weer vriendjes worden is olie weer terug. Niemand kan bepalen wanneer het tijdstip van vriendjes worden is bereikt maar ik durf een ding te beweren. Mocht Amerika werkelijk een recessie ruiken en mocht Europa werkelijk merken dat de stimuli uitgewerkt is dan is er plotseling weer overleg.
  13. forum rang 4 marathon 11 9 februari 2016 09:43
    Beste Forumleden,

    Vanmorgen alle posities in USG gesloten. Zodra de beurzen verder zakken zal de kans op een hoger bod alleen maar afnemen en ook het risico dat daardoor Recruit afhaakt was voor mij te groot. Had een forse portefeuille en wilde niet nog jaren wachten voordat ik met pensioen kan. Succes allemaal met jullie USG portefeuille en hoop dat het meer gaat brengen dan ik ervoor heb gekregen maar winst is winst en kan nu ook met pensioen. Verder komen er altijd weer kansen en ook dat kan weer wel eens positief uitpakken. Groeten vanuit een winderig Krabbegat!!
  14. jessebrown 9 februari 2016 10:20
    quote:

    marathon 11 schreef op 9 februari 2016 09:43:

    Beste Forumleden,

    Vanmorgen alle posities in USG gesloten. Zodra de beurzen verder zakken zal de kans op een hoger bod alleen maar afnemen en ook het risico dat daardoor Recruit afhaakt was voor mij te groot. Had een forse portefeuille en wilde niet nog jaren wachten voordat ik met pensioen kan. Succes allemaal met jullie USG portefeuille en hoop dat het meer gaat brengen dan ik ervoor heb gekregen maar winst is winst en kan nu ook met pensioen. Verder komen er altijd weer kansen en ook dat kan weer wel eens positief uitpakken. Groeten vanuit een winderig Krabbegat!!
    Verstandig besluit,neem je rust en blijf weg van de beurs,de z.g.n.koopjes
    kunnen nog veel lager,die financiele wereld is een grote bende.
84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links