Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelen in futures op de AEX-index

43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 juli 2014 10:59
    Ik hoor graag van mensen die dit ook doen.
    Ben geïnteresseerd in hoeveel geld deze mensen maken per gehandelde dag.
    Om zodoende een referentiekader te hebben.
    Niet dat ik mijn strategie op basis daarvan wijzig. Maar het lijkt me leuk en interessant om eens te horen hoe een andere daytrader in futures op de AEX-index het doet.
    Ik ben bereid concrete cijfers aan te reiken.
  2. Bund&Blauw 7 juli 2014 11:20
    John ik ga hier niet met cijfers gooien. Reward is risico afhankelijk, dus hoe meer risico hoe meer reward. I.h.a. is mijn ervaring dat je 20 tot 30% netto rendement op gelopen risico mag rekenen. Op papier gaat het altijd allemaal beter, maar in het eggie is 30% netto op gelopen risico gewoon goed.
    M.a.w. als voorbeeld: Je doet 10 trades per dag gemiddeld en je loopt 100 euro risico per trade dan kun je (op de lange termijn) rekenen op 10x100x 20% a 30% =200-300 euro per dag. Uiteraard genomen over een groot aantal dagen en trades.

    Het maakt in prinicipe niets uit welk instrument je neemt, de AEX futures, Bund, S$P noem maar op. Je zult in sommige gevallen wel kostenverschil en slippage variatie hebben (bijv FDAX!) maar als er genoeg liquiditeit is ( bund, FESX, S$P mini) valt dit laatste erg mee.

    Wat is voor jou de keuze voor de AEX , want die is niet erg liquide

    BB
  3. [verwijderd] 20 juli 2014 22:30
    Bund&BLauw, bedankt voor je reactie.
    AEX omdat ik hem ken en omdat er op het gebied van TA ontzettend veel te vinden is dat ik kan gebruiken om elke dag een kleine € 400 te verdienen. Ondanks dat 'ie dit jaar zijwaarts heeft bewogen als een deur.

    Wat stel je voor om in te gaan handelen wat meer volatiel is? Ik snap natuurlijk dat een trader iets kan verdienen bij beweging van koersen.
    Criteria:
    - handelen overdag moet mogelijk zijn
    - voorspellende tools/gegevens/informatie dienen in zeer ruime mate voorhanden te zijn
    - beweeglijkheid van de koers
    - verhandelbaar via mijn broker BinckBank

  4. Bund&Blauw 21 juli 2014 13:05
    quote:

    John Matrak schreef op 20 juli 2014 22:30:

    Bund&BLauw, bedankt voor je reactie.
    AEX omdat ik hem ken en omdat er op het gebied van TA ontzettend veel te vinden is dat ik kan gebruiken om elke dag een kleine € 400 te verdienen. Ondanks dat 'ie dit jaar zijwaarts heeft bewogen als een deur.

    Wat stel je voor om in te gaan handelen wat meer volatiel is? Ik snap natuurlijk dat een trader iets kan verdienen bij beweging van koersen.
    Criteria:
    - handelen overdag moet mogelijk zijn
    - voorspellende tools/gegevens/informatie dienen in zeer ruime mate voorhanden te zijn
    - beweeglijkheid van de koers
    - verhandelbaar via mijn broker BinckBank

    Vola is geen issue, ik doelde meer op de slechts 30K contracten per dag van de FTI. S&P en FESX doen bijv 1-2mio per dag. Zelfs de dunne FDAX is 80-150K per dag.
    Ik weet niet hoeveel contracten per keer jij handelt, maar als je 400 euro per dag doet met een contract, dan zou ik niet verder zoeken en hooguit opschalen op de fti. Je zit dan in de champions league afhankelijk van de variatie van je profit en hoeft mijns inziens niet verder te zoeken.
    ik denk dat je 2-3 cars per keer wel moet kunnen op dat instrument.

    Ikzelf heb Binck indertijd verlaten omdat het absoluut geen goed platform is voor mijn type handelen. Maar als het voor jou werkt dan moet je blijven.

    Kun je je herkennen in de 30-35% netto winst per trade per risico?

    BB

  5. [verwijderd] 21 juli 2014 16:05
    1.500 futurecontracten FTI per kwartaal.
    Of ik daar dit kwartaal aan kom betwijfel ik. Maar uiteindelijk gaat het maar om een ding en dat is verdienen op trades.
    Het is nu al een tijdje stilzitten als je geschoren wordt.
    Mogelijk hebben we de 4de correctie van dit jaar, waarin we nu zitten, voor het grootste gedeelte gehad. De vraag is of rond 402 de bodem zal zijn of dat we doorgaan naar 397-398 met mogelijk een overshoot naar 390.
    Vrijdag hebben we een (witte) hammer gezien. Dat is, normaal gesproken, een indicator dat een bodem bereikt is en dat de bulls weer in de markt komen. Maar er moet dan de volgende dag, dus vandaag, bevestiging komen middels een witte candle. Als ik kijk naar de koersontwikkeling vandaag heb ik mijn twijfels of dat gaat lukken. Ik blijf nog even aan de kant en met mij velen.
    Als blijkt dat de correctie achter de rug is dan kan de AEX in de komende weken mogelijk door naar 420. Boven of gelijk 408-409 zou een duidelijke verbetering en een mogelijk instapmoment kunnen zijn. Zelf neig ik zelfs naar iets eerder afhankelijk van wat de dag candlestickgrafiek de komende dagen te zien geeft. Tussen 402 en 408-409 lijkt nu het strijdperk te zijn. Zoals gezegd, even de kat uit de boom kijken.

  6. [verwijderd] 22 juli 2014 16:22
    Tot nu toe een goede beursdag. Zou de bodem dan toch gezet zijn bij ongeveer 402. Er waren natuurlijk al uitbodemingspatronen zichtbaar ook bij de TA parameters. Tevens de laatste dagen twee hammers, dus bodempatronen.
    Veilig is wachten tot aan een MA en 408-409.
    Vandaag toch eens 10 contracten verhandeld (= 5 trades).
    Een kleine 150 euro verdiend. Nadrukkelijk beneden mijn daggemiddelde. Maar wie het kleine niet eert is het grote niet weerd, zullen we maar zeggen.
    Eens kijken of de komende dagen/weken gebeurd waar ik op inzet en op wil handelen. Namelijk door de 408-409 breken en doorstomen tot in ieder geval 420.
    We zullen zien. Voor nu ziet het er niet slecht uit.
    Hopelijk bewaren ze in de Gazastrook hun rust en doet Poetin een tandje minder. Hoewel dat alles op langere termijn v.w.b. TA slechts incidenten zijn.
  7. [verwijderd] 22 juli 2014 17:17
    Yep, bij 95% van mijn trades.
    In theorie kun je natuurlijk in elke markt handelen. Ik bedoel trending market (omhoog of omlaag) en non-trending market.
    Ik handel het liefst in een trending market en dan bij een stijgende koers van de index, dus long gaan. Dat betekent vanzelfsprekend dat je niet altijd kunt handelen en dat hoeft voor mij ook niet. Handelen in een non-trending market is moeilijker maar wel doable.
    Het bewijs is geleverd. De AEX-index heeft tot nu dit jaar eigenijk niet veel gedaan. Toch heb ik goed verdiend.
    Het ligt er natuurlijk ook aan hoe diep je inzoomd op de grafiek. Op de lange termijn gezien zitten we nog steeds in een downtrend. Op de heel korte termijn in een uptrend. Ik hanteer de daggrafiek per minuut, zowel lijn- als candlestickgrafiek en handel op de impuls en niet op de retracement. In een trending market omhoog is dat het lekkerst handelen. In een non-trending market kan het en in een trending market naar beneden ligt het niet of minder voor de hand. Het eerste basisprincipe van het traden is namelijk, en ja dat is een open deur, "trade with the trend".
    Verder hanteer ik de gebruikelijke instrumenten uit de visuele technische analyse. Statistische analyse is niet nodig, alles is er, tenminste bij de FTI.
    Als gezegd handel ik bij BinckBank. Tot nu toe gewoon via de reguliere website die daar eigenlijk niet voor bedoeld is. Ze hebben drie handelsplatformen, namelijk Trader, ProTrader en Binck360. Die laatste moet het gaan worden voor BinckBank en hun traders. Ik heb hem ingericht conform mijn wensen maar het platform is nog niet zoals het moet zijn. Veelvuldig contact tussen mij en Binck, in de vorm van input van mij, kan leiden tot verbeteringen.
    Het traden via Binck360 doe ik nu slechts incidenteel. Het is wennen, maar er zijn voordelen.

  8. [verwijderd] 13 augustus 2014 14:36
    goede middag iedereen, kan iemand me helpen ik heb een lunx rekening met tws platform en heb multicharts, nu ben ik hiermee wat aan het proberen met signalen op de ES , maar ik zie hier geen beginnen aan laat staan een goed resultaat op lange termijn. heeft iemand hier ervaring mee?
  9. Bund&Blauw 13 augustus 2014 15:44
    quote:

    tomdewitte123 schreef op 13 augustus 2014 14:36:

    goede middag iedereen, kan iemand me helpen ik heb een lunx rekening met tws platform en heb multicharts, nu ben ik hiermee wat aan het proberen met signalen op de ES , maar ik zie hier geen beginnen aan laat staan een goed resultaat op lange termijn. heeft iemand hier ervaring mee?

    tom, beetje vaag. welk tijdframe gebruik je, welke stategie, welktijdstip van de dag (ES komt kwa volme meest in de middagsessie lo) etc etc
  10. [verwijderd] 13 augustus 2014 16:11
    ja dat is allemaal vrij nieuw voor me ik zou graag wat meer uitleg willen van iemand die hier in thuis is je kan steeds mailen naar tom@new-motoreco.be met ideeen als je daar tijd voor hebt,

    ik probeer steeds andere tijdframe maar ik kom maar niet tot een goed resultaat
    ik ben nog steeds een systeem aan het vinden zoeken in MC .
  11. Bund&Blauw 14 augustus 2014 13:28
    Tom een backtest kun je het beste doen door stap voor stap door historische grafieken te lopen en "met de hand" je regels uit te voeren. Het gevaar met die automatische testen met allerlei indicatoren is dat je de zaak optimaliseert voor de afgelopen 60 dagen die nooit meer zullen terugkomen (curve fitting). Je vraag is tecomplex om 1 2 3 te beantwoorden. Persoonlijk adviseer ik om gewoon boeken te lezen , met name over prijsactie, en zo snel als je kunt indicatoren links te laten liggen.
  12. Bund&Blauw 14 augustus 2014 14:07
    Laatste opm, waarom 15 min bars? ikzelf zie meer in range bars of volume/tick bars, ben je meteen van die long candles af, en word je ook niet in trading gezogen op momenten van inactiviteit zoals bijv nu voor 14:30. Tip voor ES: zet eens grafieken op met 1,2,3 en 4 punts range bars. of alternatiev 500-1000 volume candles, alles met een heikin ashi weergave, dan zie je de werkelijke bodems en toppen. Meer is niet nodig. Voorwaarde is wel dat je data provider tick-by-tick data doorgeeft. Vergelijk die grafieken eens met die 15 min. succes
43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links