Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

1 mei 2014 geen beurs, wel... leer ze mores!

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. marotick 30 april 2014 23:37
    Goedemorgen,

    De eerste van deze mei maand geen beurs want het is de dag van de arbeid. Arbeid die uiterst kwetsbaar is. Kijk nu eens naar wat Philip Morris ons flikt.
    Nederland is een belastingparadijs voor veel buitenlandse bedrijven en dat zal dan ook wel de reden zijn waarom Philip Morris zich hier gevestigd heeft.
    Maar Philip is aan het rekenen geslagen en ja de arbeiders die kosten nogal wat en die kunnen elders goedkoper worden gevonden. U weet wel in landen waar men het niet zo nauw neemt met de rechten van de arbeiders. Arbeiders die voor een habbekrats vele vele uren moeten presteren en vaak ook hun kinderen moeten inzetten om in leven te kunnen blijven.
    Het roken van een simpele sigaret wordt het roken van een zware pijp.
    De burgemeester van Bergen op Zoom heeft zich uitgesloofd voor het werkbehoud maar Rutte doet het simpel af met: “we kunnen er niets aan doen”.
    O nee?
    Vertrekken uit Nederland, dan ook de brievenbus meenemen dus geen belastingvoordeel meer en Nederland kan nog meer doen.
    Zomaar 1200 mensen de WW insturen terwijl het bedrijf gewoon winst maakt is een misdaad meneer Rutte en wat denkt u van het banenverlies bij de toeleveringsbedrijven?
    Confisqueer de hele fabriek en laat Nederland de productie gewoon overnemen. Alle mensen blijven gewoon hun werk doen en het enige wat Nederland waarschijnlijk moet regelen is dat er tabaksplanten geïmporteerd moeten worden.
    Rutte, laat toch eens je spierballen zien, je bent toch geen mietje? Leer ze mores!
    Het leuke neveneffect is dat andere bedrijven het wel uit hun hoofd laten om te vertrekken alleen omdat ze de kosten te hoog vinden.
    Vergeet niet, wat voor de één kosten zijn, is voor een ander inkomen, door te vertrekken stort weer een deel van onze economische kringloop in elkaar en zijn het weer de bedrijven die een puinhoop achterlaten in ons land. Eerder hebben bedrijven, ook alweer om goedkoop te produceren, vele buitenlanders hier naar toe gehaald. Deze mensen zitten nu in een land waar zij zich niet thuisvoelen maar door de inmiddels opgebouwde banden niet meer weg kunnen. Maar dat is weer een ander verhaal.

    Volgens de column van Willem Okkerse heeft Philip Morres ook enorme accijnswinsten doordat ze de ontvangen accijnzen later afdragen dan ze ontvangen. Hierdoor hebben ze een permanente voorschot van slechts ca.
    € 250.000.000
    zie daarvoor zijn column www.telegraaf.nl/dft/goeroes/willemok...

    Heb een goede zonnige beursmaand en stop met roken.

    Jack Marotick
  2. [verwijderd] 1 mei 2014 00:24

    Typies SP-taal en geen benul van economie.

    Ik feliciteer de SO-FNV-bond met terugwerkende kracht voor de 3% loonsverhoging voor de Philip Morresmedewerkers die met de grote sociale strijd eruit hebben gehaald.

    Daarnaast heb ik een zgn Jonasprijs voor de beste belastingverhogers.

    Deze prijs gaat naar de heer Rutte en de heer Samsom zonder mededinging, want zij blonken al direct boven de rest.

    Groet, Jonas
  3. forum rang 9 josti5 1 mei 2014 09:18
    Produktiewerk in Nederland is veel te duur voor bedrijven: dat kan elders veel goedkoper - ja natuurlijk: tegen slechtere voorwaarden, etc.
    Zo werkt 'de markt' nu eenmaal: aanbod van mensen genoeg...
    Door o.a. de idioot hoge belastingen en huizenprijzen kan de prijs van arbeid in Nederland nauwelijks nog omlaag, dus vluchten de produktiebedrijven sinds tientallen jaren Nederland al uit, verdwijnen hele bedrijfstakken (textiel in Tilburg en Twente, Scheepsbouw), zijn andere bedrijfstakken over-geïndustrialiseerd (landbouw, fruitteelt) en/of naar elders vertrokken.
    En nu dus een sigarettenboer - tsja...
    Alle pamper-regeltjes van minimumloon, zoveel dagen vakantie, ouderschapsverlof: allemaal goed bedoeld, maar iedereen met een beetje levenservaring weet, dat goede bedoelingen maar al te vaak leiden tot kwalijke gevolgen, zoals in dit geval: wég werk...
    Winkels verdwijnen in sneltreinvaart door veel te hoge huren, belachelijke regelgeving, hevige konkurrentie en internet: 'Nederland handelsland, open economie: tsja - dat werkt aan twee kanten, Rutte!)..
    Thuiszorg, bejaardenzorg en medische zorg (fijn, dat eigen risico) goeddeels om zeep geholpen, mét de bijbehorende werkgelegenheid...
    Prepensioen ontmoedigd, pensioenleeftijd van 65 naar 67...

    Dus waar de werkgelegenheid, met name voor de massa, nog vandáán moet komen...???

    Nog even, en al het werk wordt automatisch gedaan, is niet meer nodig, of is verhuisd naar elders.
    Dus: een enorme overproduktie voor mensen, die nauwelijks nog iets kúnnen kopen...
    Tegelijk worden hier bergen goedkope arbeidskrachten binnengehaald voor het beetje werk, dat er nog is, van wie de spaarcentjes écht niet in Nederland blijven...

    Maar het gaat weer beter in Nederland, we hebben het ergste van de crisis achter de rug...
    Toch????????????

  4. forum rang 5 theo1 1 mei 2014 15:01
    Het grootste deel van de productie van die fabriek werd geëxporteerd naar Azië. De tabak groeit ook niet in Nederland. Totaal idiote situatie dus: tabak komt van de VS naar Nederland. Daar worden er sigaretten van gemaakt. Die worden weer naar Azië gebracht om verkocht te worden. Logisch dat Philip Morris daar ooit een keer een eind aan maakt. Ik begrijp dat het niet leuk is voor Bergen op Zoom, maar ze hebben jarenlang goed verdiend aan een fabriek die op een volstrekt onlogische plaats staat. Nu houdt dat op. Ooit moest het gebeuren.

    En Okkerse demonstreert weer eens dat hij er helemaal niks van heeft begrepen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0766 +0,39%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.302,09 -0,07%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links