Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Annaly en andere REIT's

315 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Stapelaar 8 november 2012 17:13
    Vraag aan jrxs4all:
    De afgelopen weken ondervindt o.a. Annaly nogal wat koersdruk.heb je daarvoor wellicht een verklaring, anders dan wellicht toegenomen algemene risico-aversie?
    Ook is de rente op UST de laatste tijd teruggelopen maar ik zie niet goed hoe dat Annaly zou raken.
  2. jrxs4all 8 november 2012 17:53
    2 cent minder directe inkomsten dan verwacht (45 ipv 47 cent pa) over Q3 wat wordt toegeschreven aan de FED die door ze op te kopen de rente op MBS naar beneden drukt, hetgeen de rentemarge verlaagd.

    Nu is dat ingrijpen van de FED natuurlijk niets nieuws, in die zin is de reactie overdreven. Daar kwam nog bij dat een van bazen in de conference call zo slim was om op te merken dat een overwinning van Obama slecht zou zijn, omdat de FED dan langer door zou gaan met ingrijpen. Uiteraard waren woensdag de rapen gaar, een intraday daling van meer dan 7% met een scherp herstel daarna tot -2.x%. Iets waar ik al voor had gewaarschuwd en wat typisch is voor dit fonds, ik denk omdat er heel veel retail beleggers in zitten.

    Dividendrendement op de huidige koers ligt rond de 13%, nu zal dat naar verwachting gaan dalen maar als het 10% of zelfs 8% zou worden is het nog steeds interessant. Weer krijg je anders zulke rendementen met staatsgegarandeerde stukken. Griekse staatsobligaties misschien ? Nee, liever niet.

    Belangijk is ook te bedenken dat het niets anders is dan een obligatiefonds met hefboom. Als de rente daalt stijgt de waarde van de stukken. Als bij dalende rente een obligatie wordt afgelost zullen nieuwe obligaties een lagere rente hebben. Dat is precies wat er bij Annaly aan de hand is. Ik heb nog nooit een obligatiebelegger bij dalende rente horen klagen dat zijn stukken meer waard werden.

    Alles met elkaar ligt door de koersdaling de prijs van de aandelen nu ongeveer 10% onder NAV (nu ongeveer 15 dollar tegen 16,60). Dat is volgens mij de laatste jaren niet voorgekomen en misschien wel nooit. Annaly heeft een behoorlijk grootschalig inkoopprogramma aangekondigd en bij elk aandeel wat ze nu inkopen gaat er 1 dollar 60 in de zakken van de zittende aandeelhouders. Bedenk dat de onderliggende stukken zeer liquide zijn en direct te gelde gemaakt kunnen worden.

    Alles met elkaar vind ik het aandeel op de huidige koers koopwaardig, misschien loont het dan wel de moeite om te wachten op de volgende intraday crash. Het dividend zal wel dalen, maar ik verwacht dat het hoog zal blijven. Als de FED doorgaat met het opkopen van MBS zal de rentemarge nog verder kunnen dalen, maar de waarde van de stukken stijgt.

    Voorlopig blijft ik gewoon het dividend incasseren, als ze echt door het putje gaan (wat ik niet denk met de huidige korting op NAV) koop ik bij.

  3. jrxs4all 8 november 2012 18:06
    Hier is meer informatie te vinden over Annaly (NLY):
    investor.annaly.com/corporateprofile....

    De andere grote speler op dit terrein is American Capital Agency Corp (AGNC):
    ir.agnc.com/phoenix.zhtml?c=219916&am...

    Verder zijn er nog een heleboel wat kleinere MREIT's, als je meer gespreid in de hele sector wil beleggen is er deze ETF:
    us.ishares.com/product_info/fund/over...

  4. Stapelaar 8 november 2012 19:34
    JR, geweldig zo'n uitgebreide reactie nog binnen een uur en dan nog wel in een nieuw draadje!

    Ik had me al verdiept in de materie op de site van Annaly.
    De nadruk ligt daar inderdaad op het iets teruglopende verdienmodel vanwege de huidige marktomstandigheden. Kennelijk zijn de beleggers inderdaad gevoeliger voor de winstcapaciteit dan voor de NAV.
    Daarbij komt mogelijk ook dat Annaly zelf niet rapporteert over de NAV (althans ik las dat daar niet) en ik berekende zelf ook 16.60 per 30-9.

    De recente koersontwikkeling bij AGNC (van 37 naar 31) is identiek aan die van NLY (17.70 naar 14.90), waarbij hier overigens nog wel stevige dividenden waren inbegrepen. Het aantal uitstaande aandelen van AGNC is sterk groeiende en dan komen ze nu toch ook weer met een buyback ad 500 mio. Leverage is hier 7 tegen 6 bij Annaly.

    Beleg jij naast NLY ook in AGNC en evt andere REITS? De tracker is fractioneel ongunstiger vanwege de beheervergoeding maar daar krijg je wat meer spreiding voor terug.

    En dan tenslotte de gewetensvraag: wanneer moet je wegwezen? Ik ga er vanuit dat daarvoor de trigger is hoe het gaat met de huizenmarkt in de VS en dan met name hoe het loopt met de personal incomes aldaar. De opflakkerende fiscal cliff vrees moet dan wel haast de recente koersdalingen in de hand hebben gewerkt.

  5. Stapelaar 9 november 2012 15:03
    Maar ja, die argumentatie gaat dan toch weer mank als ik bedenk dat de Agency debt sinds 2008 gegarandeerd is door de amerikaanse overheid. Of ze zouden dat middels privatisering geleidelijk moeten gaan terugdraaien in de toekomst.
    Maar dan kom je weer in de situatie dat verliezen voor de staat zijn en de winsten voor de private sector. En dat willen we ook niet meer.

    Potentieel probleem zit dan mogelijk vooral aan de funding kant van de mREIT's en dan met name wat betreft de pricing. Als de netto rentemarge nog een stuk verder zou teruglopen (en waarom zou dat niet kunnen gebeuren in de nabije toekomst) dan werkt het business model niet meer. De NAV is dan onder die omstandigheid hopelijk wel verbeterd en dan is een afbouwscenario in het belang van de aandeelhouders. Maar tot een koersdaling hoeft dat allemaal niet te leiden, integendeel.

    Blijft toch de vraag welke trigger wel tot een koersdaling kan leiden?
  6. jrxs4all 9 november 2012 15:44
    quote:

    Stapelaar schreef op 8 november 2012 19:34:

    Beleg jij naast NLY ook in AGNC en evt andere REITS? De tracker is fractioneel ongunstiger vanwege de beheervergoeding maar daar krijg je wat meer spreiding voor terug.

    En dan tenslotte de gewetensvraag: wanneer moet je wegwezen? Ik ga er vanuit dat daarvoor de trigger is hoe het gaat met de huizenmarkt in de VS
    Zoals je zelf al opmerkte heeft de huizenmarkt op zich niet zoveel invloed op de agency MREIT's NLY en ANGC omdat je niet het kredietrisico loopt op de onderliggende hypotheken.

    Ik heb zelf alleen deze MREIT's vanwege het transparante verdienmodel en de duidelijke risico's. Bij beleggen in REM krijg je ook MREIT's die voornamelijk in hypotheken beleggen met variabele rente en hypotheken die niet staatsgegarandeerd zijn. Sommmige mensen hebben daar nu een voorkeur voor omdat die minder gevoelig zouden zijn voor de acties van FED, daar staan dan weer andere risico's tegenover.

    Het zou pas echt vervelend worden als de korte rente zou gaan stijgen terwijl de lange rente laag blijft. Nu acht ik de kans daarop heel klein en bovendien heeft NLY in een vorige rentecyclus bewezen ook onder die omstandigheden winst te kunnen maken, zij het minder. Zie de geschiedenis van de dividenduitkeringen:

    www.snl.com/IRWebLinkX/divs.aspx?IID=...

    AGNC heeft het de laatste jaren beter gedaan, vooral door een flink stijgende NAV. Ze handelen agressiever en hun leverage is hoger, helaas hebben ze nog niet zo'n lange history als NLY.

    In het recente verleden hebben ze beiden geld verdiend door nieuwe stukken uit te geven boven NAV, die winst komt ook ten goede aan de zittende aandeelhouders. Het grappige is dat er nu vrij kort daarna stukken onder NAV worden ingekocht, de beleggers leren het blijkbaar nooit.

    Ik zie een korting van nu ruim 10% bij NLY als een koopkans, de rentemarge kan zeker dalen maar dan zal de NAV stijgen. Overigens heeft de COO net een optie uitgeoefend en 10.000 stukken bijgekocht.

  7. jrxs4all 9 november 2012 16:11
    Vandaag loopt de korting op ANGC ook op, ligt nu rond de 6%. Als reden wordt onder meer gegeven dat er een verhoging van de dividendbelasting aan zit te komen, waardoor de hele sector onder druk staat en ook andere aandelen die een aanzienlijk dividend uitkeren. Dat is dan weer mooi, want daar hebben wij als buitenlanders geen last van.
  8. jrxs4all 12 november 2012 10:40
    quote:

    Stapelaar schreef op 9 november 2012 20:38:

    Dank weer voor je reactie. Wat betreft die dividendbelasting: dat zal in de VS toch net als bij ons een voorheffing zijn?
    Dividend wordt in de VS als inkomen belast en het tarief daarop zou dus omhoog gaan. Hoeveel daarvan als voorheffing wordt ingehouden voor inwoners van de VS weet ik niet.

    Voor ons blijft de voorheffing 15% conform het belastingverdrag en die voorheffing valt te verrekenen met de te betalen belasting in box 3.
  9. jrxs4all 12 november 2012 15:21
    quote:

    Stapelaar schreef op 12 november 2012 15:06:

    In de VS wordt men ook belast voor koerswinsten.....
    Klopt, die belasting gaat naar verwachting ook omhoog, in het ergste geval (fiscal cliff) wel minder dan de dividendbelasting:

    www.bloomberg.com/news/2012-11-07/bes...

    Waarschijnlijk wordt die fiscal cliff wel vermeden, maar ook dan zit het erin dat deze belastingen worden verhoogd.
  10. jrxs4all 13 november 2012 18:15
    Paniek in de tent, zowel bij NLY als bij AGNC. Naast nog meer geruchten zie ik geen andere oorzaak dan de "waar rook is is vuur" redenering.

    Dividendrendement op de koersen van nu:

    NLY 14,2%
    AGNC 17,2%

    Korting op boekwaarde:

    NLY 15,2%
    AGNC 10,7%

    Waar ik eerst verwachtte dat de dividenden zouden kunnen dalen naar rond de 10%, denk ik nu dat ze daar op de huidige koersen boven zullen blijven.

    Om het een en ander in perspectief te zien, hier de ontwikkeling van de boekwaarde per aandeel bij ANGC:

    ycharts.com/companies/AGNC/book_value...

  11. Stapelaar 13 november 2012 22:31
    Nog meer geruchten buiten de belastingsfeer? Mogelijk kan ook een oorzaak zijn dat vers aanbod van agency debt voor zeg 80% wordt opgezogen door de FED en dat daardoor het verdienmodel onder druk komt te staan.
    Ik heb vandaag toch maar een derde plukje opgepikt van Annaly, waardoor gemiddelde kostprijs nu ietwat boven de 15.
  12. jrxs4all 14 november 2012 11:51
    quote:

    Stapelaar schreef op 13 november 2012 22:31:

    Nog meer geruchten buiten de belastingsfeer?
    Dat belastinggedoe zal nog wel even aanhouden en het zit er dik in dat de belastingen omhoog zullen gaan. Als dividendinkomsten inderdaad zwaarder belast gaan worden dan vermogenswinsten worden dit soort aandelen voor inwoners van de VS minder aantrekkelijk. Voor ons is dat alleen maar goed.

    Gisteren was het nieuwe buzzword "DeMarco trade":
    www.ft.com/cms/s/0/83af0424-2cdf-11e2...

    Wel apart natuurlijk, dat een dalende rente met stijgende MBS prijzen een probleem zou zijn en nu precies het omgekeerde ook ;-)

    Ik ben ook al een tijdje bezig met BDC's. Die werken fiscaal op dezelfde manier als (M)REITs, fiscaal vergelijkbaar met Nederlandse FBI's (bv Nederlandse beursgenoteerde vastgoedfondsen). Het overgrote deel van directe inkomsten worden doorgesluisd naar de aandeelhouders. Net als bij de MREITS zit het probleem erin om yield traps te herkennen en te voorkomen.

    BDC's verdienen hun geld met het verstrekken van leningen. Kredietrisico's zijn er dus wel en deze fondsen zijn zeer gevoelig voor de staat van de economie. Ik volg deze al een tijdje:

    www.prospectstreet.com/corporateprofi...
    finance.yahoo.com/q/ks?s=PSEC+Key+Sta...
    beta.fool.com/mhenage/2012/11/13/2-fi...

    Fonds is door de malaise rond hoogdividendaandelen flink gedaald en hiervoor ook nog door een emissie. Dat laatste zie je bij MREITs ook geregeld en dat is heel apart, omdat nieuwe aandelen direct bijdragen aan de winstgevendheid. Op de winst pa heeft een emissie dus niet per se invloed.

    PSEC
    Dividend rond de 12%.
    Koers <90% boekwaarde
    Lage leverage, 2/3e EV.

    Ik heb ze nog niet, zit op een goed moment te wachten en dat zou snel kunnen zijn.

  13. Stapelaar 14 november 2012 14:11
    Lijkt me dat daar de belasting op dividend en koerswinst beter op dezelfde hoogte gehouden kunnen worden om ontwijkingsgedrag tegen te gaan. Neerwaartse druk op dividendaandelen is dan ook niet nodig.
    Vanwege de gevoeligheden tussen de democraten en de republikeinen zie ik nog niet gauw een grotere verhoging gebeuren dan van 15% naar 25%.

    Wat betreft de REIT's is het me nu helemaal gaan dagen, zie evt ook:
    seekingalpha.com/article/1002931-why-...
    seekingalpha.com/article/995611-mreit...
    maar die site volg jij al, toch?

    Ik keek ook al naar PSEC, ze zijn nogal drastisch met uitgifte nieuwe aandelen als deze boven de NAV noteren. Vandaar telkens flinke neerwaartse gaps in de koersontwikkeling. Toevallig heb ik maandag een eerste plukje opgevist, iets te vroeg achteraf (jeweetwel vallende messen...). Van plan om bij te kopen iets boven de 10.

    Maarre, het macro gebeuren werkt niet mee momenteel, de VIX houdt zich nog rustig maar of dat zo blijft? Er kunnen op korte termijn nog rare uitschieters gaan komen....
  14. jrxs4all 14 november 2012 15:41
    quote:

    Stapelaar schreef op 14 november 2012 14:11:

    Lijkt me dat daar de belasting op dividend en koerswinst beter op dezelfde hoogte gehouden kunnen worden om ontwijkingsgedrag tegen te gaan.
    Wat betreft de REIT's is het me nu helemaal gaan dagen, zie evt ook:
    seekingalpha.com/article/1002931-why-...
    seekingalpha.com/article/995611-mreit...
    Die site volg ik ook, maar lang niet alle bijdragen daar zijn van enige kwalitieit.

    Dat de rente op MBS daalt en de spreads ook is een feit, dat is al heel lang bekend. De echte kwestie is hoe ver die daling gaat en wat dat betekent voor de directe inkomsten, berekeningen zie je niet of nauwelijks. Op de site van ANGC staat er wel een, nav de laatste cijfers:
    phx.corporate-ir.net/External.File?it...

    Dan zie je dat zelfs onder redelijke pessimistische aannames een kleine 10% op NAV nog steeds mogelijk moet zijn. Met de huidige korting zal dat effectief boven de 10% zijn.

    Heb wat PSEC opgepikt op 10,30.

    Bezit je naast PSEC ook andere BDC's ? Ik hou ook SLRC, PNNT en vooral TICC in de gaten.
  15. Stapelaar 14 november 2012 18:23
    Naast PSEC zit ik sinds enkele maanden in Volta en Tetragon, dank zij dit forum en mede op basis van jouw waardevolle bijdragen. Op 26 september schreef ik in het Volta-draadje:
    "Tussentijdse correctie is ook zeer wel denkbaar als de komende weken (maanden?) de risicospreads op de onderliggende assets een stuk(je) van de stijging zouden gaan corrigeren."
    Dit is wat we nu deze maand zien gebeuren bij de HY en CLO-fondsen (Volta en Tetra houden zich goed).
    Wel verbaas ik me over het feit dat mijn perp-portefeuille hier (nog) helemaal niet onder te lijden heeft.

    De laatste tijd kijk ik ook wat beter naar Private Equity fondsen, vooral als die op de beurs een flinke discount hebben. Eurazao vind ik leuk, NAV 50% hoger dan de koers en ook omdat ik daar vanwege de volatiliteit frequent in en uitstap (en dat ik daardoor bijdraag aan de Franse staatskas neem ik maar voor lief).

    De term BDC's ken ik niet evenmin als die drie genoemde fondsen, maar ik ga die nog wel wat uitpluizen dezer dagen.
  16. jrxs4all 15 november 2012 16:14
    quote:

    Stapelaar schreef op 14 november 2012 18:23:

    Naast PSEC zit ik sinds enkele maanden in Volta en Tetragon, dank zij dit forum en mede op basis van jouw waardevolle bijdragen. Op 26 september schreef ik in het Volta-draadje:
    "Tussentijdse correctie is ook zeer wel denkbaar als de komende weken (maanden?) de risicospreads op de onderliggende assets een stuk(je) van de stijging zouden gaan corrigeren."
    Dit is wat we nu deze maand zien gebeuren bij de HY en CLO-fondsen (Volta en Tetra houden zich goed).
    Ik vind de stijging van de spreads tot nu toe erg meevallen, ik heb ook nog een flinke portie gewone high yields (HYG) en die zijn nauwelijks gedaald. Die positie ga ik de komende tijd wel wat afbouwen omdat het mooiste daar is geweest, de HY rente staat op de rond de 6%.

    Volta is nog steeds zeer interessant, ook na de forse stijging. Het dividend, wat op zich al erg hoog is, vormt nog maar een deel van de directe inkomsten. De koers kan nog veel verder omhoog. Tetragon heb ik een tijdje geleden verkocht. Ik had mijn twijfels over het management en het dividendbeleid. Met zo'n enorme winst (gekocht op 1,14) was het niet moeilijk om afscheid te nemen hoewel ik het nooit alleen daarom zou doen.

    Wat de kwaliteit van de bijdragen op Seeking Alpha betreft: er is 1 auteur die de MBS markt van binnen en van buiten kent en de MREITs tot in de kleinste details kan analyseren. Hij ziet QE3 niet als een echt probleem:
    seekingalpha.com/article/917541-impac...

    Hij verkiest dus ARR boven NLY en AGNC, voornamelijk omdat die niet zo groot is. Laat nu juist ARR de afgelopen dagen nog veel harder zijn gedaald. Ik zie een korting van meer dan 20% op boekwaarde, dat is wel heel apart. Zal eens kijken of misschien een gedeeltelijke switch te overwegen valt.

    De volatiliteit blijft enorm, net in ARR nog een beweging bijna 10% in een paar minuten. Niets voor beleggers met een zwakke maag, maar kansen zijn er genoeg.
  17. Stapelaar 15 november 2012 18:12
    Grappig dat er zich nog geen medeforumleden hebben gemeld hier.
    Er is een boel te weten op dit vlak en jij hebt hier al vele uurtjes in zitten. Die link bevat complexe materie maar de strekking lijkt me juist. Het gaat er vooral om buiten de waan van de dag te blijven denken.

    Keek je ook naar Chimera vanwege eventueel bod door Annaly?

    Andere complexe materie schuilt in VelocityShares Daily Inverse VIX ST ETN (XIV), een product dat dadelijk weer waanzinning interessant wordt als de huidige sell off in de S&P500 is afgelopen. Betreft een synthetische ETF die een short positie aanhoudt in de een- en tweemaands VIX-future en deze positie dagelijks doorrolt om de gemiddelde resterende looptijd op een maand te houden. Zolang er een contango is bij de VIX-futures loopt er vanzelf waarde in de ETF, en als de volatiliteit afneemt nog meer.

315 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0718 +0,07%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -0,15%
Gold spot 2.320,24 +1,51%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

Corbion
+2,70%
B&S Gr...
+1,20%
Ahold ...
+1,17%
ForFar...
+1,04%
OCI
+1,00%

Dalers

VIVORY...
-13,94%
EBUSCO...
-5,50%
ACOMO
-4,69%
Air Fr...
-4,29%
Arcadis
-3,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links