Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Homburg November!

384 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 november 2012 08:24
    is dit het nieuwe November draadje?

    ik heb geen zit om elke keer de naam ws te zien als topic starter..

    verslag van 6 okt zag er trouwens best goed uit, goed op weg met ABN en kosten vallen veel lager uit dan begroot.. ze komen er wel .. jammer dat het aandeel de komende tijd niks meer waard is

    zijn er nog andere constructies waarbij de aandelen wel hun waarde zullen houden ? is nog niet zeker dat het ze gaat lukken toch?
  2. ch@rter 2 november 2012 10:12
    Ja....daar had ik ook geen zin in.
    Ws heeft sterk afgedaan bij vele mensen hier, dus als hij wat te melden heeft kan hij dat op zn eigen draadje doen (hij heeft er 2 zo te zien:)

    En als hij dit toch op dit draadje doet dan ga ik daar verder geen aandacht aan besteden. Hij heeft de afgelopen week iedereen aan zitten sporen (zijn) aandelen te kopen, om over de rug van anderen geen verlies over te houden.
    Topper!
  3. ws belgie 2 november 2012 10:14
    quote:

    ch@rter schreef op 2 november 2012 10:12:

    Ja....daar had ik ook geen zin in.
    Ws heeft sterk afgedaan bij vele mensen hier, dus als hij wat te melden heeft kan hij dat op zn eigen draadje doen (hij heeft er 2 zo te zien:)
    kan ook altijd hier posten als ik daar zin in heb;
    Afgedaan omdat ik mijn eigen visie volg. Vreemd. elk beslist voor zijn eigen.
  4. ch@rter 2 november 2012 10:15
    Gerardjr: ik heb m even in het juiste draadje gezet! dank voor je post.

    Geachte heer Martens,
    In vervolg op onze Nieuwsbrief van 10 oktober 2012 gaan wij in deze Nieuwsbrief in op de gehouden obligatiehoudersvergaderingen en de informatiebijeenkomst voor de houders van Homburg Mortgage Bonds (bondseries 4 t/m 7), enkele belangrijke aspecten die daar aan de orde zijn geweest en de biedingen in contanten van het Canadese investeringsfonds The Catalyst Capital Group Inc op de Homburg Mortgage Bonds.

    Vergaderingen houders van Mortgage Bonds op 24 en 25 oktober 2012
    Op 24 en 25 oktober jongstleden hebben in de Jaarbeurs Utrecht obligatiehoudersvergaderingen plaatsgevonden voor de houders van Homburg Mortgage Bonds van de bondseries 4, 5 en 7; en een informatiebijeenkomst voor de houders van Homburg Mortgage Bonds van de bondserie 6.
    De Mortgage Bonds hebben als kenmerk dat daarvoor (extra) zekerheidsrechten vanuit vastgoed en/of vastgoedvennootschappen op zijn gevestigd. De vergaderingen hadden als onderwerp de afwikkeling van de zekerheidsrechten die ten gunste van de houders van de desbetreffende Mortgage Bonds zijn gevestigd.

    Iedere vergadering begon met een presentatie over de voorstellen inzake de zekerheidsrechten door de heer Jan Schöningh, CEO van Homburg Invest Inc, gevolgd door een presentatie van mevrouw Marian Hogeslag, bestuurslid van de Stichting Homburg Bonds. Tevens heeft de heer Pierre Laporte (Deloitte), de onafhankelijke bewindvoerder (Monitor) van Homburg Invest Inc., een update gegeven van het herstructureringsproces.
    Na de informatieve presentaties hebben de obligatiehouders volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vragen te stellen.

    De obligatiehouders hebben met ruime meerderheid ingestemd met de voorstellen die aan hen zijn voorgelegd; voor bondserie 4 en 7 met een meerderheid van 99%, en bij bondserie 5 met een meerderheid van 93,4% van de hoofdsom van de op de desbetreffende vergadering vertegenwoordigde obligaties. Ruim voldoende houders hebben hun stem afgegeven, waarmee het benodigde quorum voor een geldige stemming is behaald. Op onze website vindt u in een nieuwsartikel van 26 oktober 2012 een tabel met de stemuitslagen.
    De presentaties van de Stichting kunt u op onze website vinden onder de sectie "documenten".

    Bieding op Homburg Mortgage Bonds door The Catalyst Capital Group Inc.
    Tot verrassing voor alle partijen, heeft de avond voorafgaand aan de obligatiehoudersvergaderingen het Canadese investeringsfonds The Catalyst Capital Group Inc. (Catalyst) zich bij Stichting Homburg Bonds gemeld met een contant bod op de Mortgage Bonds van de series 4 t/m 7.
    Op de vergaderingen voor bondserie 4 en 7 is de eerste bieding van Catalyst, gedateerd op 23 oktober, uitgereikt aan de obligatiehouders die ter vergadering aanwezig waren. Deze eerste bieding komt volgens de Stichting niet in de buurt van verwachte opbrengst zoals opgenomen in de ter vergadering gepresenteerde voorstellen (op basis van de aangegeven aannames). Voor bondserie 4 betrof het eerste bod een betaling in contanten van circa 17,7% van de ingediende claim, voor bondserie 7 betrof dit 12,8%.
    In reactie op de eerste bieding heeft de Stichting aan Catalyst gevraagd een aanzienlijk beter bod te doen. Dit bod is in de ochtend van 25 oktober ontvangen. Tijdens de vergadering van bondserie 5, en de informatiebijeenkomst van bondserie 6 is deze tweede bieding van Catalyst uitgereikt aan de aanwezige obligatiehouders.

    De Stichting rekent het tot haar taak te onderzoeken of een mogelijk nieuw bod van Catalyst daadwerkelijk een betere optie zou kunnen zijn voor de houders van de Mortgage Bonds. Op de vergaderingen is in overleg tussen de Monitor, de vennootschap en de Stichting dan ook een aangepast besluit in stemming gebracht en met ruime meerderheid aangenomen, dat erin voorziet dat Catalyst of een andere partij tot 4 november 2012 (behoudens verlenging) met een verbeterd bod aan de obligatiehouders kan komen. Alle houders van Mortgage Bonds zijn per brief van 27 oktober door de Stichting op de hoogte gebracht van de tweede bieding van Catalyst.
    De Stichting is in gesprek met Catalyst en heeft over diverse punten nadere vragen uitstaan bij Catalyst. Zodra wij hierover meer informatie hebben, informeren wij u.

    Informatie over de tweede bieding van Catalyst vindt u op onze website onder de sectie “Veelgestelde vragen” - “ 6. Vragen over Actualiteiten” - vragen 6.4 t/m 6.11. Volgt u vooral de informatie op onze website, die is het meest actueel.
    Voorts zullen wij Mortgage bondhouders waarvan bij ons het e-mailadres bekend is, informeren per e-mail. Houders waarvan wij geen e-mailadres hebben informeren wij per post. Postontvangst heeft minimaal een vertraging van 2 werkdagen ten opzichte van e-mailberichten.

    Op de Corporate Bonds (bondserie 8 t/m 11) en Capital Securities heeft Catalyst (nog) geen bieding gedaan.

    Vooronderzoek naar misleiding in prospectus of anderszins
    Tijdens de vergaderingen heeft advocaat Jurjen Lemstra een korte presentatie gegeven over mogelijke (toekomstige) claims van obligatiehouders jegens derden op grond van onder meer misleiding. De Stichting sluit niet uit dat de prospectussen en de verkoopbrochures misleidende en/of onvolledige informatie bevatten. Verder onderzoek is nodig om te kunnen beoordelen of obligatiehouders daadwerkelijk zijn misleid en of deze misleiding aanleiding kan zijn voor een vordering/claim tegen een of meer (rechts)personen.
    Daarnaast heeft de Monitor een uitvoerig onderzoek ingesteld naar de geldstromen en transacties binnen de Homburg-groep. Hierover zal de Monitor een rapport opstellen met daarin onder andere een analyse van de transacties die binnen de groep hebben plaatsgevonden. De Monitor zal naar verwachting rond december de resultaten met de Stichting delen. In het geval dat zal blijken dat onzakelijke transacties hebben plaatsgevonden, zal de Stichting aandringen op adequate actie door de vennootschap en de Monitor in het belang van alle obligatiehouders.
    Op dit moment is de belangrijkste taak van de Stichting - en is de Stichting primair gericht op - een succesvolle herstructurering onder de CCAA in het belang van alle obligatiehouders in de hoop dat de hoogst mogelijke opbrengst kan worden bereikt in dat proces. De Stichting sluit niet uit dat andere opties beschikbaar zijn voor sommige obligatiehouders maar wijst er op dat deze opties mogelijk kostbaar zijn, lang duren en een onzekere uitkomst kunnen
  5. avessen 2 november 2012 10:46
    quote:

    ws belgie schreef op 2 november 2012 10:14:

    [...]

    kan ook altijd hier posten als ik daar zin in heb;
    Afgedaan omdat ik mijn eigen visie volg. Vreemd. elk beslist voor zijn eigen.
    Wouter, prima dat je jou eigen visie volgt, maar verkondig dan niet een andere visie hier op het forum.

    Dit doe je m.i. alleen maar om de koers te pompen en vervolgens zelf te kunnen verkopen. Als jij op deze manier geld wil verdienen ben je in mijn ogen een ........... vul maar in.
  6. [verwijderd] 2 november 2012 11:01
    quote:

    avessen schreef op 2 november 2012 10:46:

    [...]

    Wouter, prima dat je jou eigen visie volgt, maar verkondig dan niet een andere visie hier op het forum.

    Dit doe je m.i. alleen maar om de koers te pompen en vervolgens zelf te kunnen verkopen. Als jij op deze manier geld wil verdienen ben je in mijn ogen een ........... vul maar in.
    Ben al een tijdje lid maar niet echt een "poster", meer een lid dat het zeer interessant vind jullie uitleg,kennis en visie te lezen.
    Ga eerlijk zijn dat ik de uitleg van "ws" altijd heb geapprecieerd!
    Maar om dan te liggen verkondigen en te blazen dat je pas gaat verkopen op min 50 cent, en onlangs was dit zelfs opgetrokken naar 80 cent, en dan op enkele dagen alles buiten te gooien zonder hier iets van te vermelden vind ik dan wel zeer spijtig..
    iedereen doet natuurlijk wat hij wil en niemand moet zeggen wat hij/zij gaat doen met zijn of haar aandelen maar op een forum een aandeel de hemel inprijzen en zo andere beleggers mee te nemen vind ik niet kunnen.
    Laat ons zeggen dat ik veel geloof had in wat ws te zeggen had over Homburg, nu zit er wat zand in de oogjes ;-)

    Voor alle duidelijkheid, heb "maar" 6000 stukjes met een gemiddelde koers van 32 cent en ga toch nog even wachten op hopelijk nog een koersopstoot..
  7. Buts 2 november 2012 13:32
    quote:

    ws belgie schreef op 2 november 2012 10:14:

    [...]

    kan ook altijd hier posten als ik daar zin in heb;
    Afgedaan omdat ik mijn eigen visie volg. Vreemd. elk beslist voor zijn eigen.
    Vind je het vreemd dat ik zo reageer terwijl je alles heb gedaan om andere mensen te manipuleren met de hoop dat je zelf je zakken kon vullen over een ander zijn rug, iedereen oproepen om te kopen want zo goedkoop krijg je ze niet meer,jo je bent te vies om aan te raken stront belg.
  8. arreno 2 november 2012 13:58
    quote:

    ws belgie schreef op 2 november 2012 10:14:

    [...]

    kan ook altijd hier posten als ik daar zin in heb;
    Afgedaan omdat ik mijn eigen visie volg. Vreemd. elk beslist voor zijn eigen.
    Uw gemanipuleer wordt hier niet in dank afgenomen.
    Persoonlijk heb ik jouw posts voor kennisgeving aangenomen en zelfs herhaaldelijk het tegendeel gepost, mij heeft het zeker geen geld gekost.
    Maar ik kan me voorstellen dat er hier mensen zijn die veel geld verloren hebben door jou gemanipuleer en gepump. Advies aan diegene, neem contact op met het AFM en leg het verhaal voor, misschien zien zij een reden om er een zaak van te maken
  9. normale 2 november 2012 14:08
    quote:

    arreno schreef op 2 november 2012 13:58:

    [...]

    Uw gemanipuleer wordt hier niet in dank afgenomen.
    Persoonlijk heb ik jouw posts voor kennisgeving aangenomen en zelfs herhaaldelijk het tegendeel gepost, mij heeft het zeker geen geld gekost.
    Maar ik kan me voorstellen dat er hier mensen zijn die veel geld verloren hebben door jou gemanipuleer en gepump. Advies aan diegene, neem contact op met het AFM en leg het verhaal voor, misschien zien zij een reden om er een zaak van te maken

    Het is zeker niet netjes, en verdiend geen schoonheids prijs meneer Belgie
  10. VolvoR 2 november 2012 14:12
    Zo, nu weten we het allemaal wel,neem een lekker biertje of iets anders (kan ook virtueel in het wachtlokaal bij pharming)geniet van het weekend en ga weer over tot de orde van de dag.Om nou tientallen posts te gaan schrijven over ws en zijn verkoopmethode schiet ook niet op.iedereen doet wel eens iets waar hij misschien achteraf beter anders had kunnen doen/reageren.
    Heb zelf geen stukjes meer,verkocht met klein verlies,maar volg het aandeel wel iedere dag.
    Succes en een goed weekend allen.
  11. Buts 2 november 2012 14:28
    quote:

    VolvoR schreef op 2 november 2012 14:12:

    Zo, nu weten we het allemaal wel,neem een lekker biertje of iets anders (kan ook virtueel in het wachtlokaal bij pharming)geniet van het weekend en ga weer over tot de orde van de dag.Om nou tientallen posts te gaan schrijven over ws en zijn verkoopmethode schiet ook niet op.iedereen doet wel eens iets waar hij misschien achteraf beter anders had kunnen doen/reageren.
    Heb zelf geen stukjes meer,verkocht met klein verlies,maar volg het aandeel wel iedere dag.
    Succes en een goed weekend allen.
    Heb zelf ook niet veel verlies gekocht op 0,33 ,dus valt wel mee, maar voor het zelfde geld koop je er 100k. en dan kost het wel een hoop geld toch?
  12. stormvogel 5 november 2012 08:06
    ma 05 nov 2012, 06:46
    'Onderzoek misstanden bij Homburg Invest'
    AMSTERDAM (AFN) - Er komt een onderzoek naar mogelijke misleiding in prospectussen en verkoopbrochures die de uitgifte van obligaties van vastgoedbedrijf Homburg Invest begeleidden. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) maandag.


    Hombug Invest 02-11-2012 (15:08)
    0,25 EUR +% +

    Naar Hombug Invest detailpagina

    Ook worden de geldstromen rond de onderneming, die sinds september 2011 in een Canadese vorm van surseance verkeert, onder de loep genomen.
    De krant baseert zich op een nieuwsbrief die eind vorige week is verzonden aan de ruim 9000 particuliere beleggers die zogeheten Homburg-bonds bezitten. Zij hebben samen 440 miljoen euro ingelegd en verkeren nog steeds in onzekerheid over het lot van hun belegging.
  13. [verwijderd] 5 november 2012 12:15
    storm: Dit kunnen ze nu niet gebruiken. Slecht nieuws en het laatste blokje in de laat is ook weg.

    En wat een onzin word er gepost over WS Belgie zeg.

    Hij stapt eruit of erin wanneer hij wilt. Als hij denkt dat de koers stijgt mag die dat melden. Zitten waarschijnlijk veel fok/viva forum gebruikers hier. Stelletje wijven...
  14. VolvoR 5 november 2012 12:22
    quote:

    squ1zzy schreef op 5 november 2012 12:15:

    storm: Dit kunnen ze nu niet gebruiken. Slecht nieuws en het laatste blokje in de laat is ook weg.

    En wat een onzin word er gepost over WS Belgie zeg.

    Hij stapt eruit of erin wanneer hij wilt. Als hij denkt dat de koers stijgt mag die dat melden. Zitten waarschijnlijk veel fok/viva forum gebruikers hier. Stelletje wijven...
    Mee eens
384 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 0,00%
EUR/USD 1,0722 -0,06%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 +0,08%
Gold spot 2.335,19 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links