Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weekdraadje 19 - 2012

48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 mei 2012 17:05
    Donderdag 3 mei PB Sopheon.

    www.sopheon.com/desktopModules/advanc...

    14 nieuwe en uitbreiding van licentie bestellingen bereikt, naast een aantal substantiële diensten engagementen. ( verbintenissen ) niet verkeerd.

    Visible 6.5 miljoen GBP, echter het was 22 maart jongstleden al boven de 6.0 miljoen, derhalve met dus ondertussen 1 ½ maand achter ons, nog geen 4 ton bijgekomen. ( jammer en veel te weinig)

    Men heeft ruim 9 ton per maand nodig, dus we kunnen zeggen als daar 4 ton inkomsten tegenover staan, dat het niet overloopt.

    Services business blijft krachtig, en er zijn al nieuwe aanwervingen gemaakt in het eerste kwartaal, dat is dan bemoedigend.

    In het lopende 2e q verwacht men contracten af te sluiten met bestaande klanten en nieuwe klanten, waarbij ik zo vrij ben om de nadruk te leggen op het woord “verwachten” immers men beloofd niets. ( maar toch bemoedigend )

    2 voor de verkoop erbij, dat geloof ik graag, en neem het maar ter kennisgeving, immers velen zijn al aangesteld de laatste paar jaar, speciaal voor de sales, dan weer regioindeling enzovoorts, ik zie graag dat die aanstellingen hun geld opleveren, en waar het vandaan komt, of wie daar voor zorgt, is voor mij even niet echt interessant.

    Enkele regels werden nog besteed aan de introductie nieuwe release 8.0, maar dat weten we ondertussen allemaal al, dus niet echt iets nieuws.

    Als laatste heeft men het over de Alternext Amsterdam.

    Waarover ik wil opmerken dat Frank (Seabreeze ) gelijk heeft met zijn opmerking”:

    “Gebrabbel over de investment community and so on”.

    Wat zijn reden is weet ik niet, maar laat ons zeggen dat het eigenlijk
    (naar mijn mening) ook echt niet vanzelfsprekend zal zijn/worden dat het voor investeringsmaatschappijen enzovoorts aantrekkelijker wordt, dat kan in mijn ogen gewoon niet, om de simpele reden dat dergelijke bedrijven/personen winst willen zien, en daar zijn we nog wel even een stukje van verwijderd, en daarbij het moet niet eens één keer dan een winst zijn, maar gewoon jaren achtereen, als een vanzelfsprekendheid moet het worden.

    Het wordt nu weer wachten tot de 12 of 13e juni, immers de 14e is het aandeelhoudersvergadering in Amsterdam.

    Goed weekend, merci weer voor jullie bijdragen.

    Alternext Amsterdam

    Alternext Amsterdam, de beursgerelateerde markt voor het mkb
    Alternext is een beursgereguleerde markt met een aangepaste vorm van regelgeving waarmee kleine en middelgrote ondernemingen uit alle sectoren makkelijker toegang krijgen tot de openbare kapitaalmarkt terwijl beleggers transparantie en bescherming wordt geboden.

    Seabreeze 3 mei 2012 om 15:42

    KMO - “Going public”: een aantal overwegingen in een notendop
    www.deloitte.com/view/nl_BE/be/dienst...

    europeanequities.nyx.com/nl/markets/n...

    apollo 26 apr 2012 om 06:43

    Vreemd nu zijn het er weer 5

    www.sopheon.com/ABOUTSOPHEON/Careers....

    tritace 28 apr 2012 om 13:01

    Naar aanleiding van de nieuwe Accolade 8.0 release wordt er regelmatig verwezen naar een recent onderzoek van Gartner; hieronder een (korte) bespreking. De nieuwe release lijkt inderdaad een behoorlijk aantal knoop/knelpunten het hoofd te bieden.

    Apr 16, 2012 (M2 PRESSWIRE via COMTEX) -- 2012 is the year of living hesitantly, as 85 percent of CEOs surveyed said they believe their enterprises will be impacted by an economic downturn in 2012, according to Gartner, Inc.

    news.tradingcharts.com/futures/4/7/17...

    tritace 28 apr 2012 om 12:41

    Team Centric Focus All the Rage with Sopheon

    April 27, 2012

    Competition in the global marketplace is fierce no matter in which industry one may work. Product lifecycle management is no exception making constant innovation the only successful strategy to stay in the game. A recent Yahoo! Finance article, “Latest Version of Sopheon PLM Software Helps Innovators Tackle “New Normal” of Economic and Market Turbulence”, explains how one PLM provider is doing just that by focusing on the needs of team leaders as well as team members during projects rather than just the nuts and bolts of traditional PLM solutions.

    arnoldit.com/wordpress/2012/04/27/tea...

  2. [verwijderd] 5 mei 2012 14:35
    Om even verder te gaan v.w.b de Visible:

    15 juni 2011 6.6 miljoen GBP.

    De Visible afgelopen donderdag 3 mei 6.5 miljoen GBP.

    22 maart 2012 meer dan 6.0 miljoen.

    Derhalve minder dan 5 ton bijgekomen in een tijdsbestek van 6 weken.

    Vanaf heden tot de AVA eveneens 6 weken.

    Stel dat er in ieder geval weer minimaal 5 ton bijkomt, komen we in vergelijking in juni toch aan 7 miljoen, wat 4 ton meer zal zijn dan 15 juni 2011.

    Laten we hopen dat het meer wordt dan die 7 miljoen, immers we moeten wel minimaal de 12.0 miljoen kunnen behalen dit jaar.

    Met het oog op de nog af te sluiten contracten dit lopende 2e q moet het kunnen lukken.

    Frank.
  3. forum rang 5 Ed Verbeek 5 mei 2012 15:51
    Mooi overzicht weer Frank; bij elkaar is er toch heel wat gebeurd deze week.
    quote:

    Theophiel schreef op 4 mei 2012 17:05:

    Visible 6.5 miljoen GBP, echter het was 22 maart jongstleden al boven de 6.0 miljoen, derhalve met dus ondertussen 1 ½ maand achter ons, nog geen 4 ton bijgekomen. ( jammer en veel te weinig)

    Men heeft ruim 9 ton per maand nodig, dus we kunnen zeggen als daar 4 ton inkomsten tegenover staan, dat het niet overloopt.

    Services business blijft krachtig, en er zijn al nieuwe aanwervingen gemaakt in het eerste kwartaal, dat is dan bemoedigend.

    2 voor de verkoop erbij, dat geloof ik graag, en neem het maar ter kennisgeving, immers velen zijn al aangesteld de laatste paar jaar
    Het zijn maar een paar kleine dingen en ik wil je niet verbeteren, want het bericht is in principe niet fout en ik weet ook niet alles beter, maar het volgende zet de cijfers van het het interim statement op z'n minst in een ander perspectief:

    "Visible 6.5 miljoen GBP, echter het was 22 maart jongstleden al boven de 6.0 miljoen, derhalve met dus ondertussen 1 ½ maand achter ons, nog geen 4 ton bijgekomen. ( jammer en veel te weinig)"

    Ik zie het toch minder somber.
    6,5 is immers gewoon de hoogste visibility rond deze datum ooit!
    Er is ook geen 4 ton maar 5 ton bijgekomen, immers ook nu staat de visibility "above £6.5 million" en "above 6,5" - "above 6,0" = 0,5.
    Dat er nu dus 5 ton is bijgekomen lijkt misschien nog steeds weinig, maar doordat de recurring revenue voor het héle jaar al in de visibility zit, geeft dat een vertekend beeld, wat blijkt uit de volgende berekening.
    De recurring revenue voor het hele jaar is 3,9 en de visibility 6,5.
    In de 4 maanden tot 3 mei is er dus 6,5 - 3,9 = 2,6 bijgekomen.
    Geextrapoleerd voor het hele jaar komt er dan 2,6 * (12 maanden / 4 maanden) = 7,8 bij de recurring revenue.
    Dat maakt 7,8 + 3,9 = 11,7 voor het hele jaar.
    En dat zit toch aardig dicht bij de 12 die er tot nu toe verwacht werd (vgl. www.iex.nl/Forum/Topic/1280246/1/Meer... )
    Kortom: sopheon ligt gewoon prima op koers.
    Geen enkele reden voor teleurstelling over dit pb.

    "Men heeft ruim 9 ton per maand nodig, dus we kunnen zeggen als daar 4 ton inkomsten tegenover staan, dat het niet overloopt."

    Hoe kom je aan dat cijfer van 4 ton inkomsten? De toename in visibility is iets anders dan inkomsten.
    Met de omzet zoals ik die hierboven heb uitgerekend komt er per maand 11,7 / 12 = 0,975 miljoen binnen aan inkomsten.
    Met 9 ton kosten per maand is de winst per maand dan : 0,975 - 0,9 = 0,075, ofwel 900.000 GBP per jaar, ofwel een winststijging van 800%.
    Zo zie je maar weer: 2012 wordt het jaar van de oogst!

    "Services business blijft krachtig, en er zijn al nieuwe aanwervingen gemaakt in het eerste kwartaal, dat is dan bemoedigend.

    2 voor de verkoop erbij, dat geloof ik graag, en neem het maar ter kennisgeving, immers velen zijn al aangesteld de laatste paar jaar"


    Ik kan het mis hebben en ik laat me graag corrigeren, maar volgens mij zijn die 'nieuwe aanwervingen' ("new hires made in the first quarter") dezelfde als die 2 voor de verkoop erbij ( "These additional hires") en omdat sales bij sopheon een bekend verbeterpuntje is, vind ik dat toch ook bemoedigend.

    "tritace 28 apr 2012 om 13:01 ...
    news.tradingcharts.com/futures/4/7/17...
    "
    Ja, een notering aan de futures market zou sopheon niet misstaan; wij blijven immers op de toekomst gericht!

    {:<)))

    Ed Verbeek
  4. [verwijderd] 5 mei 2012 17:44
    Ed,

    v.w.b visible "above" heb je gelijk. Derhalve geen 4 maar 5 ton.

    Overigens vind ik dat prima dat je daar op wijst, want als niemand dat doet, blijf ik ten onrechte uitgaan van 4 ton.

    V.w.b die 2 voor de verkoop: daar had ik eigenlijk moeten toevoegen "reeds bekend", dat was ook wat ik bedoelde met "ik geloof het graag en neem het ter kennisgeving " immers" dat was al eerder bekend gemaakt.

    Merci voor de aanvullingen.

    Frank.
  5. forum rang 5 Ed Verbeek 6 mei 2012 15:49
    OK Frank, graag gedaan en geen probleem.
    Alleen dit:
    quote:

    Theophiel schreef op 5 mei 2012 17:44:

    V.w.b die 2 voor de verkoop: daar had ik eigenlijk moeten toevoegen "reeds bekend", dat was ook wat ik bedoelde met "ik geloof het graag en neem het ter kennisgeving " immers" dat was al eerder bekend gemaakt.

    Weet je dat zeker? Als nieuwe voor de verkoop die al eerder bekend gemaakt is, kan ik nl. alleen Jim Conroy vinden (uit het jaarverslag van 22 maart j.l.):

    "Our commercial operations are now organized on a regional basis, with teams in North America and Europe, led by Mike Ducatelli and Jim Conroy respectively. Jim is a new appointment who brings an extensive track record of sales leadership success to our European business"

    Mike Ducatelli is niet nieuw want hij leidt de sales in Noord Amerika immers al sinds 2007.
    Die 2 nieuwen voor de verkoop in Europa, zijn m.i. nog ná Jim Conroy aangenomen; vgl.:
    "the addition of two sales representatives, building on the recent appointment of Jim Conroy"
    = (voor zover ik het Engels juist begrijp) "de toevoeging van twee verkopers, voortbouwend op de recente aanstelling van Jim Conroy"

    Er zijn het afgelopen kwartaal in Europa in totaal dus 3 verkopers bijgekomen onder of naast Gert Staal (voor heel EMEA).
    En het is zoals je schrijft inderdaad bemoedigend dat de Services business zó krachtig blijft, dat deze nieuwe verkopers daar meteen al door in beslag genomen worden.(vgl. "Services business remains strong, already absorbing new hires made in the first quarter.")

    {:<)))

    Ed Verbeek
  6. [verwijderd] 6 mei 2012 16:38
    quote:

    Theophiel schreef op 5 mei 2012 17:44:

    Ed,

    v.w.b visible "above" heb je gelijk. Derhalve geen 4 maar 5 ton.

    Overigens vind ik dat prima dat je daar op wijst, want als niemand dat doet, blijf ik ten onrechte uitgaan van 4 ton.

    V.w.b die 2 voor de verkoop: daar had ik eigenlijk moeten toevoegen "reeds bekend", dat was ook wat ik bedoelde met "ik geloof het graag en neem het ter kennisgeving " immers" dat was al eerder bekend gemaakt.

    Merci voor de aanvullingen.

    Frank.
    Beste Frank,

    Zie je nu zelf hoe ruimhartig je eigenlijk bent, ook richting Ed Verbeek!
    Klasse! AB waardig!

    groet
    frans.
  7. forum rang 5 Ed Verbeek 6 mei 2012 17:05
    quote:

    sportfanaat schreef op 5 mei 2012 16:59:

    Ed, je verbaast me.
    Goed over nagedacht en zeer plausibel.

    Als je je op deze manier profileert krijg ik 'n heel ander beeld
    van je. niet betweterig maar positief en prettig te lezen.

    gr. LL
    Dank voor het compliment sportfanaat; ik probeer andere sopheonbeleggers net zo plezierig te bejegenen als zij mij tot nu toe hebben bejegend, maar dat valt niet altijd mee.

    {:<)))

    Ed Verbeek
  8. [verwijderd] 9 mei 2012 08:17
    Thursday 03 May 2012
    FY12 off to a promising start for Sopheon
    It’s still early days for Sopheon but it looks like FY12 has got off to a reasonable start for the product lifecycle management software provider, after its downbeat FY11 in which license sales took a hit.

    For the period from January 1 to date it has secured 14 new and extension licence orders, and bagged “a number of substantial services engagements”. Without the numbers it’s hard to say what it really happening but we get the sense that there is more activity from existing customers than new clients and that licence sales may still be below par –which is how it ended 2011 (see Licence sales elude Sopheon). However, the release of the latest version of its core product, Accolade 8.0, should help invigorate sales. It has also taken on two new sales staff in Europe to boost performance in the region.

    Revenue for the full year from contracted business and recurring revenue stands at c£6.5m, up from £6.1m in the year ago period, which is a good sign. If it continues it will provide a stable base line in a business segment that is highly sensitive to economic movements.

    www.techmarketview.com/ukhotviews/arc...

    Nico

  9. [verwijderd] 9 mei 2012 17:53
    Eddy schreef ;

    "tritace 28 apr 2012 om 13:01 ...
    news.tradingcharts.com/futures/4/7/17... "
    Ja, een notering aan de futures market zou sopheon niet misstaan; wij blijven immers op de toekomst gericht!.
    ----------------------------------------------

    Je hebt het over Sopheon met een gemiddelde dagomzet van pakweg 3500 euro ?
    Mijn gedachten gaan weer uit na de uitspraak van Hendrikus betreffende de omzet van de friture om de hoek.
  10. [verwijderd] 9 mei 2012 17:59
    quote:

    Henk.L. schreef op 9 mei 2012 17:53:

    Eddy schreef ;

    "tritace 28 apr 2012 om 13:01 ...
    news.tradingcharts.com/futures/4/7/17... "
    Ja, een notering aan de futures market zou sopheon niet misstaan; wij blijven immers op de toekomst gericht!.
    ----------------------------------------------

    Je hebt het over Sopheon met een gemiddelde dagomzet van pakweg 3500 euro ?
    Mijn gedachten gaan weer uit na de uitspraak van Hendrikus betreffende de omzet van de friture om de hoek.

    Daar kan men over van mening verschillen, echter Nico neemt wel de moeite om het te plaatsen, zou fijn zijn als we hier op het forum ook eens 1x van jouw inspanningen mochten genieten.

    Immers steeds dat commentaar van sommigen als er iets geplaatst wordt, daar gaat de pantalon ook van afzakken.

    Mooi gezegde is ook: verbeter de wereld begin bij jezelf.

    Fijne avond nog,

    Frank.
  11. [verwijderd] 9 mei 2012 18:20
    quote:

    Theophiel schreef op 9 mei 2012 17:59:

    [...]

    Daar kan men over van mening verschillen, echter Nico neemt wel de moeite om het te plaatsen, zou fijn zijn als we hier op het forum ook eens 1x van jouw inspanningen mochten genieten.

    Immers steeds dat commentaar van sommigen als er iets geplaatst wordt, daar gaat de pantalon ook van afzakken.

    Mooi gezegde is ook: verbeter de wereld begin bij jezelf.

    Fijne avond nog,

    Frank.
    Idd , zoals je begint in je betoog;
    Daar kan men van mening over verschillen .
48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 902,31 +0,30%
EUR/USD 1,0728 -0,19%
FTSE 100 8.361,62 +0,09%
Germany40^ 18.558,70 +0,33%
Gold spot 2.310,45 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 16.302,76 -0,18%

Stijgers

BESI
+4,71%
ForFar...
+2,88%
Accsys
+2,12%
NX FIL...
+1,91%
Sif Ho...
+1,81%

Dalers

TKH
-3,97%
DSM FI...
-2,10%
CTP
-1,42%
ALLFUN...
-1,27%
Air Fr...
-1,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links